Hlavní obsah

Norsko - Česko 6:4Curleři na mistrovství Evropy prohráli zápas o play off a skončili pátí

Champéry

Čeští muži si na mistrovství Evropy v curlingu o medaile nezahrají. Výběr vedený skipem Jiřím Snítilem dnes v Champéry ve Švýcarsku prohrál v souboji o play off s Norskem 4:6 a skončil pátý.

Článek

Češi ve středu porazili Norsko v dodatečném endu a vynutili si tzv. tie-break, boj o čtvrté místo v play off. V dnešním utkání dokázali dvakrát dotáhnout náskok úřadujících mistrů světa, naposledy v sedmém endu. Rozhodnutí padlo v předposledním devátém endu, v kterém Norové získali dva body a Češi už srovnat nedokázali.

"Tentokrát byli Norové preciznější než v předchozím utkání. Pořád byli o krůček před námi. Nakonec se ale zápas zlomil v jejich prospěch až v posledním endu," řekl Snítil ČTK. "Páté místo je náš třetí nejlepší výsledek na Evropě," dodal.

Pátým místem se curleři kvalifikovali na mistrovství světa, které se uskuteční v Kanadě, a to v Halifaxu od 28. března do 5. dubna. Ženám se to nepodařilo. Na závěr evropského šampionátu si sice připsaly první výhru, přesto obsadily poslední desáté místo a na příštím mistrovství Evropy budou hrát v nižší divizi B.

Mistrovství Evropy v curlingu v Champéry (Švýcarsko):
Muži:
O postup do play off: Norsko - ČR 6:4.
Ženy:
ČR - Estonsko 7:6
Německo - Lotyšsko 7:6 po dodatečném endu
Skotsko - Finsko 7:6
Rusko - Švýcarsko 9:5
Dánsko - Švédsko 9:6.
Konečné pořadí základní části:
1. Rusko 9/0
2. Švýcarsko 6/3
3. Skotsko 6/3
4. Dánsko 6/3
5. Švédsko 5/4
6. Finsko 5/4
7. Německo 4/5
8. Estonsko 2/7
9. Lotyšsko 1/8
10. ČR 1/8 (sestup do divize B).

Reklama

Související témata: