Hlavní obsah

Ragbisté se haky nezalekli, s All Blacks prohráli jen o čtyři body

Praha

Ragbyový svátek se odehrál v soboru na hřišti Tatry Smíchov. V přátelském utkání se střetl český celek s výběrem Nového Zélandu Ambassador's XV sestaveného z hráčů působících v Evropě. V repertoáru novozélandského týmu nemohl chybět pověstný bojový rituál haka, jehož se ovšem čeští hráči nezalekli a po vydařené druhé polovině zápasu podlehli favorizovanému soupeři jen o čtyři body 32:36.

Foto: Petr Skála

Ani při přátelském utkání s českým výběrem nemohla chybět. Haka v podání Novozélanďanů působících v Evropě.

Článek
Fotogalerie

Zápas pojatý jako exhibice s rozšířenou možností střídání přilákal na Smíchov na tři tisícovky diváků, kteří viděli dva rozdílné poločasy. Úvod utkání patřil borcům z Nového Zélandu, kteří v půli vedli 29:13, a zdálo se, že je Češi nemohou zastavit ve vítězném tažení.

Druhá půle ale byla už více v režii českých hráčů. Důslednou hrou čeští ragbisté stahovali náskok soupeře a deset minut před koncem prohrávali již jen o čtyři body 32:36. Přes obrovský tlak se ale domácím ragbistům už nepodařilo dát další pětku.

"Jsem rád, že jsem u toho byl. Taková utkání se nehrají každý rok a kdo ví, jestli se k něčemu takovému ještě dostanu," poznamenal po utkání kapitán českého výběru Robert Voves. "Byla to jednak příprava před dalším účinkováním českých ragbistů v ME a pak skvělá propagace ragby," doplnil asistent trenéra Roman Šuster pro magazín Českéragby.cz.

Česko - Ambassador's XV 32:36 (13:29)
Pětky: 5:5. Body ČR: Pantůček 8, Kutil, Hruška, Loutocký a Martin Kovář po 5, Petr Čížek 4 . Rozhodoval: Belgičan Lenne . Diváků 3000.

Reklama

Související témata: