Hlavní obsah

Všestranný borec! Hráč amerického fotbalu získal v Torontu stříbro v dálce. Bez tréninku, říká

Toronto

Jedním z nejlepších světových dálkařů je hráč elitní zámořské ligy amerického fotbalu NFL. Čtyřiadvacetiletý Marquise Goodwin ve středu skočil 827 centimetrů a vybojoval pro USA stříbrnou medaili na Panamerických hrách, krátce po návratu z Toronta ale atletiku zase opustí a vydá se na tréninkový kemp Buffalo Bills.

Foto: Erich Schlegel, Reuters

Hráč amerického fotbalu Marquise Goodwin skončil druhý v dálce na Panamerických hrách v Torontu.

Článek

Goodwin dělí čas mezi oba sporty už dlouho. V roce 2008 se v dálkařském sektoru stal juniorským mistrem světa, o čtyři roky později si vylepšil osobní rekord na 833 cm a skončil desátý na olympijských hrách v Londýně. Mezitím ovšem stihl posbírat několik ocenění i na fotbalovém hřišti, takže předloni podepsal čtyřletou profesionální smlouvu v NFL.

Sám přiznává, že na atletické tréninky nemá moc času. Přesto letos s nedovolenou podporou větru doletěl v Eugene až na 837 cm a těsně mu unikla nominace na MS. Na Panamerických hrách si spravil chuť. "Druhý letošní závod a stříbrná medaile. Skoro bez tréninku. To je pro mne super výsledek," řekl v Torontu, kde ho výkonem 854 cm porazil jen krajan Jeff Henderson, světová jednička letošní sezony.

Kombinaci obou sportů považuje za značně nezvyklou. "Je to trochu surrealistické, ale já o tom vždycky snil. Hrát NFL a ještě k tomu reprezentovat v atletice," prohlásil Goodwin.

Určitě by nebyl proti dalšímu olympijskému startu, jenže zámořská média rovnou připomněla, že hry v Riu de Janeiro se za rok budou konat v srpnu. A to už budou přípravné kempy v NFL v plném proudu. "Já dálku miluju, ale zároveň mám smlouvu s Buffalo Bills. Kdyby se to ale povedlo skloubit bez nějakých následků, určitě bych to příští rok zkusil," dodal Goodwin.

Reklama

Související témata: