Hlavní obsah

Sáblíková začíná vícebojařskou bitvu s Wüstovou

Minsk

Soubojem dvou největších hvězd v jedné rozjížďce dnes ve 13 hodin začne v Minsku mistrovství Evropy v rychlobruslařském víceboji. Martina Sáblíková na úvodní pětistovce jede v poslední rozjížďce s Ireen Wüstovou. Obě mají ve sbírce čtyři zlaté medaile, nizozemská hvězda získala tři v posledních třech letech. Nikola Zdráhalová nastoupí hned ve druhé rozjížďce s Ruskou Natálijí Voroninovou.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková.

Článek

„Celkový výsledek víceboje se u mne odvíjí od pětistovky. Když je dobrá, mám šanci na medaili," řekla Martina Sáblíková. „Po antibiotikách už se cítím dobře, ale podstatné bude, co předvedu na trati," dodala. Oddechla si, že jezdí na svých bruslích, které jí v této sezóně vozí na dlouhých tratích od vítězství k vítězství.

Závod na tři kilometry začíná v sobotu v 16:22 h. Zdráhalová pojede proti Polce Natálii Czerwonkové. Sáblíková v sedmé z devíti rozjížděk proti Voroninové. S tou má úspěšnou bilanci. „Dobré je, že mně při závodech Světového poháru stačila," přiznala Sáblíková. V neděli je na programu nejprve patnáctistovka. Začít by měla ve 13 hodin. Do finálového závodu na pět kilometrů už nastoupí jen dvanáct nejlepších ze sedmnácti závodnic, které jsou do víceboje přihlášeny.

„Chci jako vždy uspět co nejlépe. Výhoda mistrovství Evropy tentokrát je v tom, že není zároveň nominací na mistrovství světa, takže v tomto ohledu mohu být v klidu," přiznala. V Minsku na kolo moc času nebylo. „V Collalbu jsem toho na soustředění najezdila dost na horském kole. V přípravě mezi závody s ním samozřejmě počítáme, ale myšlenkami na olympijské Rio se nezatěžuji. Co nejlépe chci dokončit dobře rozjetou rychlobruslařskou sezónu," pravila Sáblíková. Tu kromě evropského šampionátu ještě čekají dva závody Světového poháru a mistrovství světa na jednotlivých tratích i ve čtyřboji.

Reklama