Hlavní obsah

Jedenáctiletá slečinka překonala rekord

V jedenácti ovládla národní šampionát, a to ne snad kvůli tomu, že by se sešla bídná konkurence. Mladičká Jo Jong před sebou má zřejmě velkou sportovní budoucnost. Zázračné dítě! V Koreji se stala nejmladší mistryni v krasobruslení v historii země. S neskutečnou jistotou slečinka zvládá skokanské pasáže, což ukazuje video z dřívějších závodů. Uchvátila publikum i rozhodčí.

Foto: Profimedia.cz

Korejská krasobruslařka Jo Jong se v jedenácti stala mistryní země.

Článek

Mladá korejská krasobruslařka

Drobná závodnice měřící jen 143 centimetrů ovládla víkendové mistrovství v Soulu a překonala o jeden rok věkový rekord hvězdné Kim Ju-na, která získala první z šesti korejských titulů v roce 2003 jako dvanáctiletá.

Právě olympijská vítězka z Vancouveru Kim Ju-na, jež má ve sbírce i dvě zlaté medaile z mistrovství světa, věští mladé krajance velkou budoucnost. "Je o hodně lepší, než jsem byla já. Myslím, že dosáhne mnohem víc, když bude chytrá a vyvaruje se zraněním," citovala agentura AFP Kim Ju-na, která ukončila kariéru po olympijských hrách v Soči, kde obsadila druhé místo.

I když Korea za dva roky uspořádá zimní olympijské hry, mladičká Jo Jong v Pchjongčchangu mezi favoritky patřit nebude. Pod pěti kruhy totiž mohou startovat krasobruslařky až od 15 let.

Reklama

Související témata: