Hlavní obsah

Ministerstvo nařídilo zastavit část prací pro OH v Riu

Rio de Janeiro

Necelé tři měsíce před zahájením olympijských her v Riu de Janeiro se zastavily práce na částech Olympijského parku a vesnice pro sportovce. Rozhodlo o tom v pondělí brazilské ministerstvo práce kvůli obavám o bezpečnost dělníků.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Olympic Velodrome v Riu.

Článek

Úředníci neuvedli, jaké konkrétní nedostatky při dohledu nad pracemi shledali. "Nemáme v úmyslu ohrozit olympiádu. Chceme jen zajistit bezpečnost pro obyvatelstvo, pracovníky a všechny ty, kteří navštíví Rio," řekl novinářům Robson Leite, vrchní inspektor ministerstva. Po jeho zásahu se zastavily práce na televizní věži a výkopové práce ve vesnici.

Olympijský park, kde se bude během her bojovat o medaile na devíti sportovištích v 16 sportech, byl oficiálně otevřen v dubnu. Ještě jsou nicméně potřeba konečné úpravy na tenisových kurtech a v prostorách pro sponzory.

Zastavení prací by podle agentury Reuters nemělo představovat vzhledem k začátku her větší problém. Podobná opatření jsou v Brazílii obvyklá a obyčejně se rychle vyřeší. První OH v Jižní Americe začnou 5. srpna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.