Hlavní obsah

Povedený debut Hanzlíkové potěší i děti v nemocnici

Ostrava

S úsměvem na led vítkovické arény vstoupila, s úsměvem z něj odcházela. Za bouřlivého potlesku, obohacena o další cenné zkušenosti a obtěžkána obrovským plyšovým medvědem. Sedmnáctiletá Michaela Lucie Hanzlíková zvládla svůj debut na vrcholné akci velmi slušně, když se udržela v elitní dvacítce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Michaela Lucie Hanzlíkové při volné jízdě na mistrovství Evropy.

Článek
Fotogalerie

Dobrá nálada vám tedy zůstala i po volné jízdě?

Ale jo. Sice tam byly dvě chyby, ale dobrá nálada přetrvává. Na debut dobré, myslím, že jsem to zvládla úspěšně.

Bylo to náročnější než v krátkém programu?

Možná tím, že jsem jela hned jako první po rozjížďce, ale to mi tolik nevadilo. Jen jsem napoprvé neodskočila rittbergra, nevím, co se stalo, napodruhé jsem ho dala. A v kombinaci k dvojitému axelu jsem nedodala toeloopa. I tak to byl úžasný zážitek.

Pád při rittbergeru vypadal nekoordinovaně. Byl bolestivý?

Já to vůbec necítila. Přemýšlela jsem, co dál, a přikázala si: „Neřeš to, je tam další prvek, na ten se soustřeď.“

Po jízdě zasypali diváci led plyšáky, tolik jste jich asi nikdy nedostala…

To ne. Ale maminka pracuje v nemocnici, tak je pošlu pro děti tam, o druhou půlku se asi postará ségra. A některé si samozřejmě nechám a dám do postele.

Jednoho medvěda jste si odnesla v náručí…

Anička (Dušková, sedmá na ME ve sportovních dvojicích) říkala, že mi koupila plyšáka, tak jestli poznám, který to byl. Jak jsem ho viděla na ledě, tak jsem hned poznala, že to je on.

 

@michaela_lucie_hanzlikova #after #freeskating #figureskating #ostrava2017 #eurofigure #isu #czechfigureskating #michaelaluciehanzlikova #winniethepooh

Fotka zveřejněná uživatelem Czech Figure Skating (@czechfigureskating),Led 27, 2017 v 10:14 PST

Co vám při premiéře na šampionátu přišlo jako úplně nejtěžší?

Pořád jsme si tu připadala jako dítě mezi těmi staršími holkami, které už jsou vyspělé, dost toho mají za sebou a věděly, jak to tu všechno funguje. Pro mě bylo všechno nové.

I ruské obhájkyni titulu Medveděvové je teprve sedmnáct.

Ale už je na šampionátu podruhé. A ty ruské závodnice jsou trochu jinde.

Sledujete je třeba při trénincích?

Ony se s námi na rozdíl od ostatních holek moc nebaví. Třeba s Carolinou Kostnerovou už jsme se bavily ve výtahu, byla jsem na sebe pyšná, že jsem s ní mluvila, ani jsem se nestyděla. (úsměv) Rusky jsou takové své. S nikým jiným nemluví, jsou pořád spolu a mají na uších sluchátka. Znám se trochu z Grand Prix s tou nejmladší Sotskovovou, s ní se na sebe aspoň usmíváme.

V čem se potřebujete ještě vy nejvíce zlepšit?

Když jsem to tu pozorovala, mám pocit, že ve všem. Měla bych určitě zlepšit vršek těla. Ruce, více dodělávat choreografii. Pak by to samozřejmě chtělo zajet čistý program – krátkou i volnou jízdu. To se se ale všechno natrénuje. Myslím si, že tady to bylo i adrenalinem, jak jsem jela poprvé. Hrozně se mi tu líbilo, ale pořád je na čem pracovat.

Měla byste být nominována i na mistrovství světa…

Doufám, že pojedu. Bodový limit jsem splnila, ale nikde jsem to zatím potvrzené neviděla.

Reklama