Hlavní obsah

Plážová exotika Maki a Báry? Klepeta na Floridě, v Číně radši plechovky

Praha

Letiště, hotel, plážový kurt. Z těchto destinací se většinou skládá turnajový program elitních beachvolejbalových dvojic včetně českých olympioniček Markéty Slukové Nausch a Barbory Hermannové. Ve volných chvílích se ale snaží poznat i něco z kultury a kuchyně pořádající země, jak je vidět i na videu z jejich prvního letošního turnaje v Miami.

Markéta Sluková a Bára Hermannová - Florida 2017

 
Článek

Cesty na slunnou Floridu se nemohly dočkat, z Ameriky si přivezly deváté místo, o čtyři příčky lépe se umístily jejich krajanky Kristýna Hoidarová Kolocová a Michalou Kvapilovou. Teď si seriál nejkvalitnějších turnajů vybere pauzu před jarní sérií.

Stěhování přišlo dřív

Nudit se ale české beachvolejbalistky ani mimo trénink nebudou. „Mě čeká stěhování. Měla jsem už delší dobu v plánu si najít byt, ale díky lidem, které kolem sebe mám, se mi splnil dřív, než jsem čekala,“ hlásí ostravská rodačka Hermannová.

Soustředit se Češky budou jen na tzv. čtyřhvězdičkové a pětihvězdičkové turnaje, s nejvyšší dotací i bodovým ohodnocením. „V letošním roce přibylo do kalendáře pár turnajů, které by stály za návštěvu jako Fidži, Maroko, Malajsie nebo Austrálie. Ale kvůli změně systému se nám to vůbec nehodí,“ mrzí dvojici, která se dala dohromady před rokem a půl.

Vrátí se ale do Brazílie, kde si zahrály vloni na olympiádě, i do Jihoafrické republiky, tradiční destinace přípravných soustředění. „Asi se shodneme, že Kapské Město je pro nás vysněná lokalita,“ přiznává Sluková Nausch, které z dob společného působení s Kolocovou zůstala přezdívka Maki.

Vrchol ve Vídni

Na konci roku je čeká také cesta na daleký východ do Thajska a Číny. A i když se jindy nebrání ochutnávce místních specialit a třeba v Miami zálibně obhlížely i klepeta krabů na jednom z trhů, v Číně budou se stravou v době turnajů opatrnější.

„Tam je to s jídlem vždy náročnější. Vozíme si zásobu plechovek tuňáka, proteinových tyčinek a sušeného masa,“ líčí plážové volejbalistky, pro něž bude vrcholem letošní sezóny mistrovství světa ve Vídni.

Reklama