Hlavní obsah

Mayweather dal Praze KO. Na galavečer nepřišel, ukázal se až v nočním klubu. Tam se omluvil

Praha

Hlavní hvězda se dostavila až na party. A to doslova. Čeští fanoušci boxu se Floyda Mayweathera na galavečeru profesionálního boxu v Praze nedočkali. A to se akce protáhla až do neděle, skončila před jednou ranní. Přesto boxer, který neprohrál v devětačtyřiceti zápasech, nedorazil. Objevil se až před druhou ranní v nočním klubu, kde vysvětlil, proč se zpozdil o pár hodin. To už ale slyšelo pár hostů, 2500 fanoušků v hale Královka mělo smůlu.

Foto: QWERT Boxing

Floyd Mayweather v Praze. Jsou dvě hodiny ráno a bývalý boxer vysvětluje, proč nedorazil na galavečer.

Článek
Fotogalerie

„Chtěl bych se omluvit, že jsem se zpozdil, ale měli jsme velký problém s naším letadlem. Takové věci se v životě stávají. V životě je velmi důležité, aby byl každý v bezpečí. Strašně moc se těším, že se zase vrátím zpět a podpořím český box. Jsem muž svého slova a své slovo dodržím, abych mohl znovu podpořit český box," řekl Američan před druhou ranní a kolem sebe měl několik bodyguardů.

Měla to být velká sláva, ale nedošlo na ní. Mayweather měl usednout do hlediště, předat cenu, vzbudit větší zájem o box v Česku. Nestalo se. Přitom to několik hodin vypadalo nadějně. Přípravy byly v plném proudu.

Před devátou hodinou večer se zjevil v hale předvoj, který si ujasňoval pravidla, program. V připravené lóži za sklem hostesky nosily občerstvení, u ringu se vyklidila část první řady. Tři z jeho party se dokonce usadili na místa. Někteří fanoušci v domnění, že jde o slavného boxera, neodolali a fotili se. Pak vše sám "falešný" Mayweather uvedl na správnou míru, byl to Američanův dýdžej.

Lidi čekali, Mayweather seděl v Anglii

Zápasy odsýpaly, Lucie Sedláčková a Fabiana Bytyqi mezitím získaly pásy profesionálních mistryň Evropy organizace WBO. Fanoušci natěšení, spokojení, rozhlíželi se, pokukovali, kde je ten slavný boxer. Nic. Dvacet minut před třiadvacátou hodinou se na twitteru Američan objevila zpráva, že měl v Anglii dlouhé nákupy, ale že už sedá do svého letadla směr Praha, kde stráví několik dní.

Jenže hodiny nezastavíte. Sobota se chýlila ke konci a on stále nikde. Před posledním duelem večera organizátoři vystřihli půlhodinovou pauzu v naději, že Mayweather dorazí. Ring prázdný, před barem plno, tady vládla spokojenost. O pár metrů vedle už nervózní pohledy na hodinky, telefonáty organizátorů co a jak. Stále čekání.

Štěpán Horvát se pustil do zápasu o evropský titul pár minut po půlnoci, tedy v neděli. První kolo, druhé, třetí. Čech Němce Arthura Hermanna zdolal před limitem. Rozhodčí duel ukončil v 8. kole a Horvát získal pás profesionálního mistra Evropy organizace WBO. Velká radost, štěstí. Vyhlášení bez Mayweathera.

Hvězda galavečer nestihla vůbec

Naběhla parta a začala rozebírat ring, diváci odcházeli, světla hasla jako naděje, že zlatý host se večer ještě ukáže.

„Mayweather měl do haly podle plánu dorazit po 22. hodině, v té době však byl ještě ve Velké Británii. V Praze přistál krátce po skončení posledního zápasu. Jsme rádi, že se nám ho podařilo dostat do Prahy, ale na druhou stranu jsme si přáli, aby byl efekt podstatně větší. Pozvali jsme ho proto, abychom zvedli zájem o český box, tohle se nepovedlo," uvedl Miloš Veselý z pořádající společnosti QWERT Boxing.

Smutek, zklamání, naštvání, ostuda. Každý si našel svoje. Také Lukáš Konečný, který byl spoluorganizátorem akce. „Bohužel, on už je v Praze, ale nestíhá to. Všechno je domluvený, zaplacený. Je to ale blbý. Vstupenky byly levný, lidi měli lístky na box, ne na Mayweathera. On oznámil na svém facebooku, že přijede, ale on se na to vykašlal, ať lidi žalují Mayweathera. Strašně mě to štve, je to průšvih. Kdyby tu byl, vše by bylo ještě lepší, nevím, jak to teď jinak zhodnotit," říkal hodinu po půlnoci.

Poté se objevila novinka. Bude setkání s Mayweatherem. Nejdříve tisková konference v neděli. Poté změna - směr noční klub, kde promluví. Tam už opravdu přišel a dvě minuty mluvil.

„Nikdo není perfektní, každý děláme, co můžeme, abychom podpořili box. Strašně moc lidí mě zranilo, ale udělám vše, abych mohl komunikovat s českými promotéry znovu. Naše celá parta se bude těšit, abychom mohli opět podpořit český box a mladé boxery, aby se dostali zpátky nahoru. A teď bude party," dodal Mayweather a šel se bavit.

Je jako malé dítě

„U Floyda Mayweathera je to složité, je trochu jako dítě. Když chce, tak chce a když nechce, tak nechce. Máme s ním uzavřenou smlouvu, ale na druhou stranu on může říct, kolik to stálo a já vám to dám. A je mi to jedno," řekl smutný Veselý.

Tento boxer vydělal miliardy korun, je obklopen luxusem, výstředností, nevyzpytatelností. Ta se projevila. On nepřišel na sobotní galavečer ani v neděli, jel rovnou na after party. Ani jeho soukromý tryskáč nezvládl časovou sekyru srovnat.

„Byli jsme varováni mezinárodními agenty, že on je natolik silná globální značka, že se jeho mozkové pochody mohou změnit. Přesto jsme do toho rizika šli. Do Prahy přijel, ale nebylo to tak, jak jsme si úplně přáli," dodal Veselý.

S větším nadhledem braly neúčast této boxerské ikony české boxerky. „Mně osobně to nemrzí, nebyla jsem tu kvůli němu, ale kvůli svému titulu, rodině a fanouškům. On měl být zpestření, hodně lidí si koupilo asi kvůli němu lístky, to je škoda, to jo," řekla Bytyqi. „Je to škoda, znám to ale i z druhé strany, vím, jak to chodí, není to snadné. Stalo se, vše má svůj důvod, takový je život," uzavřela Sedláčková.

A Mayweather? V neděli večer má být v Belgii. Pokud to nestihne, asi se zase omluví a jeho zlatá karavana poletí bezstarostně dále.

Reklama

Související témata: