Hlavní obsah

Ostrá premiéra. Křehká dívka z baletu jde do klece

Praha

U jejího sportovního životopisu by se zapotila většina chlapů. Thajbox, kickbox, mistryně Česka, Evropy, světa. Poznala zápasy v Thajsku, věnovala se kaskadérství. Sport a adrenalin patří k Lucii Mudrochové. Přitom v dětství z ní rostla křehká dívka, která chodila do baletní školy, ale když ji nevzali na konzervatoř, začala se prát. Za pár hodin ji čeká premiéra v MMA.

Foto: Archiv: Lucie Mudrochová

Lucie Mudrochová jde do klece. Vyhraje?

Článek

Rodačka z Mladé Boleslavi v pátek udělá další krok v kariéře. A to v pětatřiceti letech, krok do neznáma. Na brněnském galavečeru Fusion FN 14: Cage Fight ji čeká Zorka Stojanovićová z Bosny a Hercegoviny.

Ženy v MMA, to je atraktivní spojení, které zajímá stále více diváků. Díky Mudrochové se tohoto zážitku dočkají i diváci galavečera 2. června v brněnském Boby Centru.

Na programu je celkem devět zápasů a Mudrochová bude patřit k hlavním tahákům, které mají fanouškům ukázat tento stále rychle se rozvíjející sport. Ona v kleci, ostatní natěšení mimo oktagon. Už proto, že jde o světovou šampiónku v thajském boxu, která půjde v kleci do neznáma, zažije adrenalin, kde nevíte, co se může stát.

„MMA se mi strašně líbí, baví mě to a chci se poprat. V thajském boxu a K-1 mi často vadilo taktizování a hra na body. V kleci je to hlavně tvrdý boj," popisuje bojovnice, která má na kontě přes tři desítky zápasů a v rohu ji jako trenér doprovází manžel, s nímž vychovává dceru Rózu.

Za malé rukavice se neschová

„Jsem samozřejmě i opatrná, protože vím, že všechno bude jinak. Za malé rukavice se neschovám, budeme se rvát i na zemi. Ale můj cíl je poznat co nejtěžší boj."

Zápas Mudrochové potvrzuje, že je ženské MMA na vzestupu i v Česku. Může za to mimo jiné fakt, že nedávno podepsala smlouvu s prestižní UFC Lucie Pudilová a v zahraničí úspěšně bojují také Simona Soukupová či Magdalena Šormová. „Vidím, že i z Čech se dá prorazit do velkého světa tohoto sportu a ve skrytu duše má každý sportovec nejvyšší cíle."

Pro šampiónku v thajském boxu jde o další krok. V dětství dělala deset let balet. Když ji nevzali na konzervatoř, mimo jiné i proto, že se báli, aby neměla velká ramena, vydala se cestou bojových sportů.

„Byla jsem dítě a je to spíš vtipné, ale díky baletu mám dobrou koordinaci a lepší pohybovou paměť než většina lidí, takže to byla pro bojování dobrá průprava," říká Mudrochová, pro kterou bylo těžké sehnat soupeřku. Nakonec na nabídku ve váze do 60 kg kývla Zorka Stojanovićová s bilancí 2 výher a 1 porážky. „Holky proti mně moc nechtějí nastupovat. Tenhle sport není pro každého a ani já nejsem jako soupeřka pro každého."

Ženské MMA nebude jediným lákadlem Fusion FN 14: Cage Fight. V dalších duelech se představí podle pravidel MMA i K-1 borci domácího Jetsaam Gymu Petr Beránek, Matěj Peňáz, Ondřej Raška, stálice české scény Bohumil Lungrik nebo knockoutéří Vasil Ducár a Slovák Michal Tešík.

Reklama

Související témata: