Hlavní obsah

Souboj století? McGregor bude za fackovacího panáka, tuší Konečný

Praha

Pro někoho souboj století, pro ostatní cirkus s předem jasným výsledkem. Necelé dva měsíce scházejí do zápasu mezi irským šampiónem MMA Connorem McGregorem a americkým boxerem Floydem Mayweatherem v Las Vegas. Odhaduje se, že by střet dvou legend 26. srpna mohl vygenerovat až miliardový zisk. Jenže bojovat se bude podle boxerských pravidel, a tak jsou McGregorovy šance miniaturní.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Irský bojovník Conor McGregor si troufá! Vyzraje na neporaženého Mayweathera?

Článek

„Víceméně jsem si jistý, že si z něj Mayweather udělá fackovacího panáka," tvrdí bývalý český profiboxer Lukáš Konečný. „Boxerský přínos je minimální."

Čtyřicetiletý Američan nastoupil do ringu naposledy v září 2015 a kariéru ukončil s bilancí 49 výher, 0 porážek. Od té doby se hodně věnoval nákladným večírkům a občas vyrazil na turné. České fanoušky ale letos v březnu zklamal, když na slibovaný pražský galavečer vůbec nedorazil a zjevil se až v nočním klubu. Až když uslyšel šustění desítek miliónů dolarů, oznámil comeback.

S přípravou na o 12 let mladšího soupeře už začal, a pokud nic nevypustí, měl by jasně dominovat. Vždyť v ringu v minulosti porazil opravdu špičkové soky. Zato McGregor toho jako boxer příliš nezvládl. V životopise má sice vítězství na dorosteneckém turnaji, ale tím výčet jeho úspěchů mezi provazy končí. Zato v oktagonu je to jiná.

Konečný: McGregor po boxerské stránce nemá šanci

„Jenže po boxerské stránce nemá vůbec šanci. Má jen teoretickou naději trefit se nějakým šťastným úderem, nebo soupeře umlátit fyzicky v případě, že by byl skvěle nachystaný a Mayweather naopak přípravu podcenil," myslí si Konečný.

Pamětníci si možná vybaví 41 let starý duel Muhammada Aliho s japonským bojovníkem MMA Antoniem Inokim, v němž slavný boxer rozdal pouhých šest úderů a během 15 kol od soupeřových kopanců utrpěl zranění nohou.

Taková estráda se v Las Vegas konat nebude. Ale žádná velká podívaná se také čekat nedá. „Jen byznys a kšeft," mrzí Konečného.

Kdo vyhraje s napětím očekávaný souboj v Las Vegas?
Floyd Mayweather
51,4 %
Conor McGregor
48,6 %
Celkem hlasovalo 31301 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.