Hlavní obsah

Špičkový baseballový tým obviněn z podvodu. Signály kradli pomocí chytrých hodinek

New York/Praha

Baseballový tým Boston Red Sox podle deníku New York Times podváděl během zápasu s New York Yankees americké ligy (MLB). Red Sox údajně pomocí chytrých hodinek předával pálkaři signály, které chytač ukazuje nadhazovači.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Red Sox.

Článek

Snaha o zjišťování herních signálů soupeře není v baseballu žádnou novinkou, dříve k tomu týmy používaly mobilní telefony. Poté, co však vedení MLB zakázalo elektroniku tohoto typu na hřišti užívat, hledají se jiná řešení. S jedním z nich teď přišel tým Boston Red Sox.

Deník New York Times přišel s tím, že tým Red Sox při utkání s Yankees používal chytré hodinky a díky nim podváděl. Bostonský celek měl podle Yankees v terénu svého člověka, který sledoval kameru, která snímala nadhazovače. Dotyčný poté vedení a hráčům Red Sox okamžitě předal pomocí hodinek informaci o signálu, který nadhazovač dostal, a pálkař už tak dopředu tušil, jaký nadhoz čekat.

Tým Red Sox se obvinění samozřejmě brání, avšak jedna z kamer prý zachytila trenéra, jak prostřednictvím chytrých hodinek informuje své hráče. Vedení MLB přislíbilo, že případ řádně prošetří a prozkoumá, jak se bostonskému týmu podařilo odhalit signály a zda tuto techniku nevyužíval i v jiných zápasech.

Tým Red Sox pak svého protivníka také nařkl z podvodu. Podle nich jim Yankees taktéž kradli signály, a to pomocí vlastního systému televizních kamer. Jak by vedení MLB týmy v případě potvrzených podvodů potrestalo, není zatím jasné. Avšak jisté je, že by opět muselo přehodnotit užívání techniky na hřišti.

Reklama