Hlavní obsah

Postup Ostravy v Lize mistrů se odkládá. Roli favorita jsme nenaplnili, uznal Korbel

Stolní tenisté TTC Ostrava v předposledním utkání základní skupiny Ligy mistrů prohráli doma s rakouským mistrem z Wellsu 1:3 a zkomplikovali si šance postoupit do čtvrtfinále nejvýznamnější evropské klubové soutěže. Jediný bod domácího družstva získal ve třetím utkání Srb Karakaševič.

Foto: ČAST – Jan Brychta

Trenér Ostravy Petr Korbel.

Článek

„Úplně jsme o šanci postoupit ještě nepřišli, nicméně bude se to odvíjet od toho, jak dopadne páteční utkání Ochsenhausenu s La Romagne. Pokud Němci zvítězí, popereme se ve Francii o přímý postup. Ale museli bychom tam vyhrát 3:0, nebo 3:1," popsal šance ostravského šampióna trenér Petr Korbel.

Klíčovým momentem byl podle Korbela úvodní souboj, v němž Srb Petö porazil domácího Gionise 3:1. „Kdybychom po prvním utkání vedli, byl by Korejec Cho po větším tlakem a Tregimu (Tomáš Tregler) by se ve druhém zápase hrálo lépe," naznačil Korbel.

TTC Ostrava - SPG Walter Wels 1:3
Panagiotis Gionis - Zsolt Petö 1:3 (9:11, 11:8, 14:16, 8:11)
Tomáš Tregler - Seungmin Cho 0:3 (5:11, 8:11, 10:12)
Alexandar Karakašević - Robin Devos 3:0 (11:8, 11:2, 11:6)
Panagiotis Gionis - Seungmin Cho 0:3 (4:11, 12:14, 6:11)

„Bohužel Gionis nevyužil několik setbolů ve třetím setu a tam se to lámalo. Patö je v dobrém smyslu slova trochu blázen. Občas zahraje riskantní míče a dneska mu to vyšlo," uznal Korbel.

Ani set tentokrát neuhrál proti Korejci Cho hrdina předchozích zápasů Tomáš Tregler. „Nebylo kde se chytit. Cho hrál výborně. Byl to úplně jiný zápas než v Rakousku, kde jsem vyhrál 3:2," pokrčil rameny Tregler. Ostravané pro důležité utkání změnili halu. Místo pavilónu na Výstavišti Černá louka hráli v mnohem větší sportovní hale Sareza. „Tím to asi ale nabylo. Spíše bych se měl zamyslet proč se mi tak často stává, že než se rozkoukám, tak prohrávám. Musím to nějak pořešit," dodal Tregler.

Získaný bod Karakaševiče nad Belgičanem Devosem (3:0) nicméně zajistil ostravským stolním tenistům účast v jarní fázi poháru ETTU. „Vyhráli jsme v Rakousku 3:0, takže bychom měli být matematicky v tabulce před nimi, i kdyby v posledním utkání porazili Ochsenhausen," počítal Korbel.

Utkání doprovázela sbírka určená nemocným dětem. Na dětské onkologické oddělení Fakultní nemocnice Ostrava putovalo 12 500 korun. „Pěkná částka, jsme spokojení. Snad alespoň trochu těm dětem pomůže," řekl Korbel.

Reklama

Související témata: