Hlavní obsah

Souboj neporažených. Joshua jde obhajovat korunu krále těžké váhy

Praha

Světová boxerská jednička těžké váhy Anthony Joshua půjde opět mezi provazy. Posledního března má bojovat podle ringtv.com o pás organizace WBO. Ten má nyní v drží Joseph Parker. Favoritem bude Angličan, ten je podle žebříčku boxrec.com první, soupeři z Nového Zélandu patří sedmá pozice. Místo zápasu ještě nebylo oznámeno.

Foto: Facebook: Anthony Joshua

Anthony Joshua při tréninku.

Článek

Půjde o souboj neporažených. Joshua v profesionálním ringu absolvoval dvacet zápasů, všechny vyhrál, navíc je ukončil předčasně. Parker má bilanci čtyřiadvacet duelů, stejný počet výher, z toho 18 k.o.

Boxeři, kteří mají to nejlepší před sebou, Angličan má osmadvacet let, soupeř je ještě o tři roky mladší. Joshua boxoval naposledy v říjnu minulého roku, když porazil Carlose Takama, půl roku předtím poslal do důchodu Vladimira Klička a stal se jedničkou těžké váhy. Parker bojoval v ringu naposledy v září, když na něj nestačil Hughie Fury.

Ve hře budou tři pásy. Joshua je šampiónem organizací WBA a IBF. Parker drží pás WBO. Vítěz tohoto duelu by poté měl bojovat o čtvrtý opasek. Pás organizace WBC má Deontay Wilder, který je na žebříčku třetí.

Podle ringtv.com si finanční odměnu za tento duel rozdělí oba boxeři v poměru 2:1. Více bude mít samozřejmě Joshua.

Reklama