Hlavní obsah

Krasobruslař Ťin Po-jang opanoval mistrovství čtyř kontinentů

Tchaj-pej

Dvacetiletý čínský krasobruslař Ťin Po-jang vyhrál v Tchaj-peji mistrovství čtyř kontinentů. Další medailista z loňského světového šampionátu Šoma Uno z Japonska na něj ztratil tři body a skončil druhý.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Trio medailistů na mistrovství čtyř kontinentů. Zleva Japonec Šoma Uno, uprostřed vítěz Ťin Po-jang a vpravo bronzový Američan Jason Brown.

Článek

Japonský dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz ze Soči Juzuru Hanju bojuje od listopadu se zraněním kotníku. Mistrovství čtyř kontinentů vynechal, v Pchjongčchangu však startovat bude.

Ťin Po-jang po krátkém programu za Unem těsně zaostával, ovládl však bitvu čtverných skoků ve volné jízdě a jako jediný překonal hranici 300 bodů. Na hudbu z Hvězdných válek předvedl čtverný lutz a salchow, čtverný toeloop v kombinaci i sólový a dva trojité axely. Naproti tomu Uno upadl při čtverném flipu.

Také čínský krasobruslař, dvojnásobný bronzový medailista z MS, byl přitom na konci roku zraněný a musel se odhlásit z finále Grand Prix. „Potom jsem ale v tréninku pracoval tvrdě jako ještě nikdy. A dneska z toho byla skoro bezchybná jízda," prohlásil Ťin Po-jang, který získal první zlato z velké mezinárodní soutěže a v Pchjongčchangu bude patřit k největším favoritům.

Bronzovou medaili v Tchaj-peji vybojoval Američan Jason Brown.

Reklama