Hlavní obsah

Zápasník Varga získal na turnaji v Tallinnu bronz

Tallinn

Zápasník Oldřich Varga získal na turnaji v Tallinnu bronz. V řeckořímské kategorii do 77 kilogramů prohrál čtyřiadvacetiletý český reprezentant v semifinále s favorizovaným Romanem Vlasovem z Ruska, pak ale dokázal zdolat Švéda Manfreda Edsberga i Rusa Jurije Děnisova.

Článek

"Turnaj pro mě byl od začátku jedinečný. Hodně jsem v poslední době zapracoval na psychice a teď už můžu říct, že toto byla první soutěž, kde jsem nepociťoval strach nebo škodlivou nervozitu," uvedl Varga v tiskové zprávě.

Po třech výhrách nastoupil proti dvojnásobnému olympijskému vítězi, mistru světa i Evropy Vlasovovi. "Občas mi prolétlo hlavou, že bych se mohl probojovat až k utkání s Vlasovem. Byl to hnací motor," řekl český zápasník. Příliš šancí ale proti ruskému favoritovi neměl. "On je prostě úplně někde jinde. Po prvním kole jsem cítil, jak tuhnu, a ve druhém kole to podle toho také dopadlo," podotkl Varga.

Pak porazil Edsberga a v euforii z vybojovaného bronzu zamířil na večeři. "Asi v půlce jídla najednou přiběhl trenér Václav Scheiner starší a oznámil mi, že se organizátoři rozhodli udělit jen jeden bronz, o který se musím ještě utkat s dalším Rusem. Psychicky to nebylo vůbec příjemné," konstatoval Varga. Třetí místo si ale nenechal vzít ani od Děnisova, kterého porazil 3:1 na body a mohl definitivně slavit.

Petr Novák skončil v Tallinnu v kategorii do 82 kg pátý. Zápasníky nyní čeká mistrovství Evropy, které se na začátku května koná v Rusku.

Reklama