Hlavní obsah

Čeští boccisté zahájili soutěž párů

PEKING

Po skončení individuálních soutěží v boccie, hry podobné francouzskému petanqueu, vstoupila dvojice českých reprezentantů do bojů ve skupině v páru. Soutěž dvojic zahájili Ladislav Kratina s Radkem Procházkou vítězstvím nad reprezentanty Hongkongu 4:2.

Článek

Smíšený pár Leung Yuk Wing a Lau Wai Yan Vivian sice vyhrál první end rozdílem dvou bodů, pak ale skóre zápasu měnili jen čeští reprezentanti. Ve druhé směně vyrovnali stav na 2:2, ve třetím endu pak poprvé vedli, i když jen o jediný bod. V závěrečné části to vypadalo na remízu a hru v tie-breaku, Radek Procházka ale posledním míčkem uhrál bod pro Českou republiku a bylo rozhodnuto.

„Bylo to skvělé! Láďa mě uklidňoval, že kdyžtak budeme hrát tie-break, hlavně ať dám velkou ránu. Ránu jsem dal, padlo to tam a jsem za to strašně rád, protože Hongkong patří do světové špičky,“ uvědomoval si sílu soupeřů Radek Procházka. „Já jsem hlavně rád, že jsem Radkovi v tomhle zápase pomohl víc, než to bývá zvykem. Většinou je Radek lepší, tentokrát jsme zabojovali stejně dobře oba dva. Z toho mám velkou radost,“ pochvaloval si týmovou spolupráci Ladislav Kratina.

Ani jeden z českých boccistů nepostoupil v soutěži jednotlivců ze základní skupiny. Radek Procházka byl druhý, Ladislav Kratina i přes senzační výhru nad Španělem Duesem skončil třetí. „Nejméně hratelného jsem porazil, naopak mi nevyšly další dva zápasy, kde to mělo jít líp, bohužel. Zklamaný jsem trochu z toho, že jsem pomýšlel alespoň na postup ze skupiny,“ zhodnotil své vystoupení v soutěži jednotlivců Ladislav Kratina.

Radka Procházku zastavil v cestě do čtvrtfinále těžký los základní skupiny. „Radši bych se k tomu nevracel. Měl jsem asi nejtěžší los, byla tam Číňanka, která nedala ve skupině šanci nikomu, měl jsem tam Brazilce, který byl nakonec bronzový. O medaili se zkusíme poprat v párech,“ plánuje čtvrtý nejlepší boccista světa ze šampionátu v roce 2006.

Další zápas čeká českou dvojici ještě dnes, soupeřem našeho páru budou reprezentanti Portugalska.

Reklama

Související témata: