Hlavní obsah

Daniel Negreanu - pokerový pracháč a sympaťák

Daniel Negreanu (narozen 26. července 1974 v Torontu) je kanadský profesionální hráč pokeru s rumunskými kořeny. V současné době zaujímá třetí místo v žebříčku nejvýdělečnějších hráčů všech dob. Během let, co se pokeru věnuje, se Danielovi podařilo vyhrát bezmála 15 milionů dolarů. Je držitelem čtyř náramků za vítězství z turnajů World Series of Poker.

Foto: gettyimages.com

Profil nejsympatičtějšího profesionálního pokerového hráče, který vyměnil vysokou školu za vysokou hru. Určitě to stálo za to.

Článek

Už jako malý chlapec byl ambiciózní a tvrdil o sobě, že jednou bude velmi bohatý. Nejprve snil o kariéře hráče biliáru, než se v patnácti letech naučil hrát poker. Daniel prožil své dospívání v Torontu v kulečníkových hernách, sázením a hraním karet. Když se v 21 letech rozhodl předčasně ukončit studium na vysoké škole, přestěhoval se za svým snem do Las Vegas, kde se pokeru mohl věnovat na plný úvazek.

Od roku 1998, kdy získal svůj první náramek z WSOP a stal se tak ve svých 23 letech nejmladším vítězem nejprestižnější světové pokerové soutěže, patří mezi pokerovou elitu a má za sebou a jistě i před sebou vyčerpávající výčet pohádkových výher. Největších úspěchů dosáhl v roce 2004, kdy se mu podařilo vyhrát další náramek z WSOP, dva hlavní turnaje World Poker Tour, za které inkasoval bezmála 3.000.000 dolarů a získat prestižní ocenění Player of the Year. Negreanu je také často k vidění tam, kde se hrají nejvyšší cash games. Vypracoval se mezi absolutní pokerovou špičku díky dobré strategii a umění číst hru. Jak vysvětluje, nejdůležitější je jeho schopnost odhadnout s jakými kartami oponenti hrají a jak. Nedostává se na tilt a jen málokdy přichází o svou věčně dobrou náladu.

V přehledu dvaceti nejvlivnějších osobností pokeru, který vydal jeden z nejčtenějších časopisů o pokeru The Bluff, figuruje Negreanu jako jediný z profesionálních hráčů. Přestože je pokerovou superstar, sympatický Daniel nikdy neměl hvězdné manýry a arogantní vystupování. Naopak se těší velké přízni fanoušků a pokeru dělá dobré jméno. Za svůj mladiství vzhled a dětské nadšení ze hry si vysloužil přezdívku "Poker Kid".

Mimo jiné se stal uznávaným autorem knih o pokeru. Jeho články a pravidelné blogy sledují pravidelně miliony lidí po celém světě. Ve svém volném čase nejraději relaxuje s kamarády u videoher a kulečníku. Je vášnivým hráčem golfu, kde často spolu se svými kolegy z řad pokerých špiček uzavírají tučné sázky. Pravidelně se objevuje v televizních pořadech jako Late Night Poker, High Stakes Poker a Poker After Dark v pozici hráče i moderátora. V jednom z dílů show High Stakes Poker zažil jednu ze svých nejbolestivějších proher, kdy se dostal do hry s Gusem Hansenem o půlmilionový pot. Negreanův full house tehdy nestačil na Hansenův poker.

Reklama