Hlavní obsah

Nejlepším hráčem roku se stal Čech Ondřej Vinklárek

Rozloučení s osmou sezónou European Poker Tour proběhlo v monackém přímořském letovisku Monte Carlo velkolepým večírkem spojeným se slavnostním vyhlášením vítězů ankety Player of the Year. Nejvyšší ocenění - nejúspěšnějšího hráče roku získal našinec, osmadvacetiletý Ondřej Vinklárek.

Foto: gettyimages.com

Že se nám daří ve sportu, to se ví. Další prestižní ocenění na domácí půdě. Tentokrát bodujeme v pokeru.

Článek
Fotogalerie

Do boje o vedoucí pozici v žebříčku se Vinklárek dostal po pražské zastávce EPT, ve které se mu podařilo zabodovat ve třech side eventech (vedlejších turnajích). Ačkoliv nebodoval v hlavních turnajích, poctivě obrážel podniky EPT a díky úspěchům z pridružených eventů, žebříčku kraloval po většinu sezóny. V těsněm závěsu za Vinklárkem se držel britský hráč Roberto Romanello, který v anketě zvítězil rovnou ve dvou kategoriích, včetně tzv. Player´s choice, kde vítěze volili sami hráči.

Pro Českou republiku je to poprvé, co se našemu hráči podařilo zvítězit v kategorii Player of the Year, nicméně v šestém pokračování EPT díky úspěchům Jana Škampy a Martina Kabrhela byla Praha vyhlášena nejlepším městem sezóny. A samozřejmě obrovským úspěchem pro nás bylo loňské umístění v soutěži vůbec nejvyšší, druhé místo v hlavním turnaji WSOP Martina Staszka.

Vítězové jednotlivých kategorií získali kromě prestižní trofeje také vstupenky do tzv. Opening eventu, tedy turnaje, který otevře novou sezónu EPT.

Player of the Year
Ondřej Vinklárek
EPT Achievement of the Year
Roberto Romanello
Player´s Choice
Roberto Romanello
Omaha Player of the Year
Khiem Nguyen
Mixed Game Player of the Year
Salvatore Bonavena
Heads up Player of the Year
Melanie Weisner
Online Qualifier of the Year
Martin Finger
Best Country
Libanon

Díky našim hráčům se stává poker vedle hokeje, tenisu, rychlobruslení, kanoistiky aj. dalším sportem, ve kterém máme ve světě dobré jméno. Věřím, že i karetní úspěchy přispějí k tomu, aby naší malou zemi neměl zbytek planety problém najít na mapě.

Reklama