Hlavní obsah

Agassi si zvyká na klid a myslí na mix s Grafovou

LAS VEGAS

Tři měsíce po skončení kariéry se Andre Agassi vyznal z toho, že stále touží vytvořit s manželkou Steffi Grafovou dvojici pro smíšenou čtyřhru. V rozhovoru s německým listem Stuttgarter Zeitung nicméně připustil, že svému přání dává jen malé šance na splnění.

Článek

"Teď, když jsme oba v tenisovém důchodu, už jsou ty naděje minimální," řekl Agassi. Myšlenky na vytvoření mixového páru se svojí životní partnerkou a bývalou královnou ženského tenisu měl Agassi už v minulosti, na Roland Garros 2003 tehdy jejich start znemožnilo pouze těhotenství. "Steffi raději přišla do jiného stavu," uvedl žertem Agassi.

Šestatřicetiletý Američan si nyní pomalu zvyká na klidný život po tenisové kariéře. "Mohu říct, že jsem našel vnitřní klid," řekl Agassi, který se teď může naplno věnovat pětiletému Jadenu Gilovi a tříleté Jaz Elle. Ale nejen svým dětem hodlá odevzdat maximum pozornosti. Agassi je známý svou charitativní činností a svými dalšími aktivitami po hráčské kariéře chce pomáhat a podporovat právě děti a mládež.

"Sledovat, jak dítě, které nic nemá, najednou dostane šanci - to je jedinečné a stojí to za námahu," uvedl bývalý první hráč světa. "Nezáleží na tom, co člověk sám dokázal. Dát dítěti v životě šanci, to je nade vše."

Před 16 lety by neměl u Grafové šanci

Prý se přesně v takovém pohledu na svět našel. Očekává přitom, že na jeho tenisovou kariéru se brzy zapomene. "Fakticky pevně věřím tomu, že si lidé díky mým novým aktivitám v příštích dvaceti letech sotva vzpomenou, že jsem hrál tenis," uvedl.

Prozradil také, že po pětiletém manželství s Grafovou je stále stejně šťastný jako na začátku jejich vztahu. Skvělou německou tenistku, jež skončila s vrcholovým sportem už před sedmi lety, považuje za největší dar svého života.

"My jsme se poznali v ten správný okamžik. Myslím, že Andre Agassi z roku 1990 by u ní neměl šanci. Naštěstí se ale lidé mění," řekl s připomínkou svých začátků, kdy byl vedle tenisového umění známý spíše jako rebel a rozevlátý idol fanynek než zodpovědný mladý muž.

Reklama

  Medveděv - Lehečka zítra 11 : 00
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka