Hlavní obsah

Chilané jsou na Světovém poháru blízko finále

Tenisté Chile vyhráli na Světovém poháru družstev i druhý zápas v Červené skupině a výrazně se přiblížili postupu do sobotního finále. Olympijští vítězové Nicolas Massu a Fernando Gonzalez vyhráli v propršeném duelu proti Švédsku své dvouhry a už před deblem si zajistili další vítězství.

Článek

Úterní program v Düsseldorfu výrazně narušil déšť, tenisté se museli dvakrát na dlouhou dobu schovat do šaten. Dvojnásobní vítězové düsseldorfského turnaje Chilané však neměli s pauzami problém - nejprve porazil Massu veterána Jonase Björkmana, poté otočil Gonzalez duel s Robinem Söderlingem.

Po pondělní porážce od Chile si spravili náladu tenisté USA, kteří zdolali 2:1 na zápasy Argentinu. Po vítězstvích Jamese Blakea nad Agustinem Callerim a prohře Mardyho Fishe s Josém Acasusem o jejich triumfu rozhodla favorizovaná dvojčata Bryanova, která přidala druhý bod díky jasné výhře nad párem Calleri, Juan Ignacio Chela.

Ve středu jsou na antukových kurtech v Düsseldorfu na programu druhé zápasy týmů v Modré skupině. Po vítězství nad Španělskem se utká český výběr s Belgií, Španěly čekají domácí Němci.

Světový pohár
Červená skupina:
USA - Argentina 2:1
Blake - Calleri 2:6, 6:3, 6:4, Fish - Acasuso 5:7, 4:6, B. Bryan, M. Bryan - Calleri, Chela 6:2, 6:1.
Chile - Švédsko 2:0
Massu - Björkman 7:5, 6:7 (6:8), 6:0, Gonzalez - Söderling 4:6, 7:5, 6:4.

Reklama

Související témata: