Hlavní obsah

Jágr team čeká nejdříve fotbal, pak vyjede na led

PRAHA

Českými hvězdami NHL tvořený Jágr team se představí příští sobotu na fotbalovém turnaji v Liberci, a teprve pak se bude plně věnovat hokejovým aktivitám. Na městském stadiónu v Liberci obují 26. července hvězdy ze zámoří kopačky a na trávníku potkají hokejisty místních Bílých tygrů, tým TV NOVA a celek protagonistů muzikálu Bídníci.

Foto: koláž Novinky s použitím jagrteam.cz

Jágr Team

Článek

"Diváci se mohou těšit na den plný zábavy, sportu, hudby a soutěží a na závěr chystáme dražbu sportovních předmětů známých osobností ve prospěch Nadace Syner," prozrazuje Matouš Rajmont z pořádající Agentury Hera.

Jedou do Kravař

Během srpna už má Jágr team, jehož mediálním partnerem je Právo, domluvena čtyři exhibiční hokejová utkání na domácím ledě a ještě mu na stole leží i nabídka k sérii do Ruska.

"Byli jsme tam už před dvěma lety a přišel znovu zajímavý návrh. Odjeli bychom 8. srpna, předběžně jsou domluveny dva duely v Moskvě a jeden v Ťjumeni, přičemž výběr soupeře má sestavit hokejová legenda Fetisov," prozrazuje trenér Marián Jelínek. Hned po příletu z ciziny by Jágr team sehrál 13. srpna zápas v Kladně při příležitosti návratu místního týmu do extraligy.

Závěrečné soustředění na ledě před odletem hráčů do kempů NHL se uskuteční od 17. srpna v novém komplexu kouče pražské Sparty Aloise Hadamczika v Kravařích. Právě třetí tým uplynulé sezóny nejvyšší domácí soutěže tam bude 22. 8. posledním ze soupeřů Jágr teamu.

Předchozí duely jsou na programu 19. 8. ve Studénce proti výběru severomoravských hokejistů a 21. 8. v Olomouci bude tuzemským hvězdám NHL soupeřem místní prvoligový nováček. "Soustředění by mělo podstoupit kolem pětadvaceti hráčů," říká Jelínek.

Pozván byl i Orr

Na některých akcích Jágr teamu se objeví také legenda zámořské NHL a v současnosti agent Bobby Orr. "Známe se spolu několik let a sám projevil zájem se na soustředění podívat. Měl by stát se mnou na lavičce při některých exhibicích a bude také vhazovat čestné buly," vysvětluje Jelínek.

Jedná se také o možnosti, že by se v mužstvu tuzemských hvězd NHL mohli objevit i dva cizinci, útočník Spezza z Ottawy a obránce Poti z NY Rangers, kteří jsou Orrovými klienty. Podle Jelínka by nemělo jít v blízké budoucnosti o ojedinělý případ. V zámoří totiž začíná být o podobný model letní přípravy velký zájem.

"Generální manažeři klubu NHL jsou znepokojeni, v jakém stavu a kondici někteří hokejisté zahajují zářijové přípravné kempy. Účast hráčů z Ameriky bychom proto chtěli v příštích letech rozšířit," oznamuje Jelínek.

Sestava Jágr teamu
Brankáři:Čechmánek (Los Angeles), Vokoun (Nashville), Hnilička (Atlanta)
Obránci:F. Kaberle (Atlanta), T. Kaberle (Toronto), Kubina (Tampa Bay), Špaček (Columbus), R. Hamrlík (NY Islanders), Kuba (Minnesota), Rozsíval (Pittsburgh), Melichar (Pittsburgh), Pilař (Toronto), Poti (NY Rangers)
Útočníci:P. Nedvěd (NY Rangers), Jágr (Washington), Hrdina (Phoenix), M. Straka (Pittsburgh), Hlaváč, Vašíček (oba Carolina), R. Dvořák (Edmonton), Hejduk (Colorado), Varaďa, Havlát, Bonk, Spezza (všichni Ottawa), Ručinský (St. Louis), Štefan (Atlanta), Prospal (Tampa Bay), Výborný (Columbus)

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka