Hlavní obsah

Petr Pála: O další účasti jsem s Nicole nemluvil, tým ji ale potřebuje

BRNO

Úspěšně zakončené střetnutí má za sebou nový nehrající kapitán české fedcupové reprezentace Petr Pála. Jeho svěřenkyně porazily v Brně výběr Slovenska. O výhře českých tenistek rozhodla až závěrečná čtyřhra, do níž překvapivě nastoupila Nicole Vaidišová. Její deblová partnerka Květa Peschkeová jí měla hlavně dodávat klid. "Nervózní jsem samozřejmě byl," přiznal Pála.

Článek

Jak dlouho jste oslavoval fedcupovou výhru nad Slovenkami?

Já neslavil vůbec. S holkama jsem se rozloučil a upaloval do Ostravy na Davis cup.

Ale kámen ze srdce vám přece jen spadl, nebo ne?

To je jasný. Byly v utkání takové chvíle, které jsem prožíval víc, ale rozhodující čtyřhru naše děvčata rozehrála dobře. Květa Peschkeová dodávala klid, aby to pro Nicole Vaidišovou bylo jednodušší. Bohužel pak to zkomplikoval druhý set. V něm se Slovenky chytily a až do konce se hrál vyrovnaný zápas. Nervózní jsem samozřejmě byl.

Před zápasem jste přes neúčast Lucie Šafářové tipoval výsledek 5:0. Byl to v tu chvíli reálný odhad, nebo jste chtěl soupeřky trochu rozhodit?

Přece nemůžu říct, že vyhrajeme 3:2. To by se mě hned začali ptát, kdo ty body udělá a kdo ne.

Říkal jste, že za rozhodnutím poslat do čtyřhry Vaidišovou byste si stál, i kdyby v deblu s Peschkeovou neuspěla. Je ale něco, co byste o víkendu udělal jinak? Třeba zkusil nasadit do nedělní dvouhry místo Petry Cetkovské Ivetu Benešovou?

Myslím, že ne. Petra hrála v tréninku celý týden fantasticky a hlavně rychle. Bohužel v zápasech pak byla pomalejší... Kdyby ale v tom prvním utkání s Cibulkovou dotáhla první set, mohlo všechno vypadat úplně jinak. Jeden pokažený volej to ovšem změnil.

Nicole Vaidišová o vás prohlásila, že jste se snažil kolem sebe šířit pozitivní atmosféru. Jak se to projevovalo?

No, je to prostě jiný než v partě mezi klukama. A žádný učený z nebe nespadl. Holky jsou každá zvyklá na jiný trenérský přístup, ale napoprvé to nebylo zlé. Podruhé už budu vědět víc.

Měl jste čas probrat s Vaidišovou její účast v dubnové baráži o elitní skupinu Fed cupu?

Zatím ne, na to je dost času. Všichni jsme byli rádi, že se postoupilo. Tým ji ale jako lídra potřebuje, to je jasné.

Koho byste vůbec bral jako barážové soupeřky? V úvahu přicházejí Itálie, Francie, Izrael a poražený ze zápasu USA–Německo.

Neměl jsem ještě čas to studovat, ale nejhorší by byla Itálie venku. Francie je taky velmi silná, ale hráli bychom s ní doma.

Reklama

Související témata:
  Mertensová - Siniaková dnes 11 : 00
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.