Hlavní obsah

Nadal očekává, že ho brzy v žebříčku předstihne Djokovič

HAMBURK

Tenista Rafael Nadal předpokládá, že nejpozději do Wimbledonu ztratí svou druhou pozici ve světovém žebříčku ve prospěch Novaka Djokoviče. Španělský antukový fenomén musí v současné době obhajovat množství bodů ze své mimořádně úspěšné části loňské sezóny, přičemž Djokovič se mu přiblížil na 300 bodů, takže ho teoreticky může předstihnout už tento týden v Hamburku.

Článek

Nadal loni prohrál na antuce jen jednou, právě v hamburském finále s Rogerem Federerem, a po třetím vítězství na Roland Garros došel až do finále Wimbledonu. Oproti tomu letos ztratil velké množství bodů minulý týden v Římě, kde nečekaně podlehl už v druhém kole Juanu Carlosi Ferrerovi. Vzhledem k tomu, že Srb Djokovič v Itálii triumfoval, nemůže si Nadal dovolit už žádné zaváhání.

"Djokovič už je hodně blízko, o tom není pochyb. Myslím, ne, jsem si jistý, že mě přeskočí, a tady, na Roland Garros nebo ve Wimbledonu se stane světovou dvojkou on," uvedl Nadal při setkání s novináři na turnaji série Masters v Hamburku, kde má coby nasazená dvojka v prvním kole volný los.

"Když budu světová trojka, budu světová trojka. Až se to stane, prostě to budu muset akceptovat a bojovat o návrat," dodal jednadvacetiletý Španěl, jenž se stal korunním princem světového tenisu v červenci roku 2005.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori