Hlavní obsah

Zakopalovou už neúspěchy svazovaly

PAŘÍŽ

Na desátý pokus uspěla Klára Zakopalová v prvním kole grandslamového turnaje. Před nedělním vítězstvím nad Francouzkou Virginií Razzanovou se jí to naposledy povedlo před třemi lety rovněž na pařížské antuce.

Článek

Českou tenistku černá série před duelem s turnajovou čtyřiadvacítkou strašila v hlavě. "Dlouho jsem na to čekala, je to strašná úleva. Byla jsem na začátku nervózní, moc jsem to už chtěla prolomit, hrozně mě to svazovalo. A že jsem porazila nasazenou hráčku, o to je to lepší," řekla po zápase novinářům.

Oklepala se i z prvního setu, v jehož úvodu vedla 3:0, ale nakonec ho prohrála 4:6. "Sama se divím. Pracuji na psychice, tak jsem ráda, že to konečně přináší ovoce. Navštěvuji psychologa už asi dva měsíce," pochvalovala si u sebe nezvykle silné nervy.

Nebála jsem se, pochvaluje si Zakopalová

I když si Razzanová dvakrát vyžádala ošetření, Zakopalová na ní žádné zdravotní problémy nepozorovala. Ve třetí sadě podle české tenistky hrála klíčovou roli především její aktivita. "Určitě rozhodlo, že jsem se méně bála ve třetím setu něco vytvořit," uvedla.

Psychicky náročnou situaci zvládla i Lucie Šafářová, která letos zatím marně hledala formu, ale v prvním kole povolila jen dvě hry Němce Sandře Klöselové. "Posledního půl roku jsem se dost trápila, potřebovala jsem opravdu v prvním kole vyhrát. Jsem moc ráda. Neříkám, že jedno vítězství něco změní, ale jsem na dobré cestě," pochvalovala si po hladkém postupu.

Hned ve druhém kole ji ale čeká mimořádně těžká překážka v podobě druhé nasazené Any Ivanovičové ze Srbska. "Bude to těžký zápas, ale budu hrát svou hru a uvidíme. Je lepší dostat takovou hráčku hned na začátku turnaje, kdy ještě není rozehraná," řekla k duelu s loňskou semifinalistkou.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.