Hlavní obsah

Na challenger do Prostějova jsou přihlášeni i Minář s Vaňkem

PRAHA

Na tenisový challenger do Prostějova, který se uskuteční od 2. do 7. června, jsou přihlášeni i Ivo Minář a Jiří Vaněk. Účast obou českých tenistů z první stovky světového žebříčku však závisí na tom, jak dopadne jejich účinkování na Roland Garros. Minář už sice ve dvouhře vypadl, ale stejně jako Vaněk je přihlášen i do čtyřhry, která se v Paříži ještě nezačala hrát.

Foto: www.sport.cz

Český tenista Ivo Minář - ilustrační fotografie

Článek

Vzhledem k tomu, že se turnaj UniCredit Czech Open tradičně koná ve druhém týdnu pařížského grandslamu, je obsazení závislé na vývoji v Paříži. "Poprvé se nám přihlásilo dvanáct hráčů z první světové stovky. Samozřejmě se ale všichni nedostaví, protože budou ještě ve hře v Paříži," řekla na dnešní tiskové konferenci ředitelka turnaje Petra Píchalová. Vzhledem k nedělnímu začátku grandslamu ji zatím netrápí ani zpoždění, které program v Paříži nabral kvůli dešti.

Pořadatelé mají k dispozici tři divoké karty pro hráče mezi jedenáctým a padesátým místem světového žebříčku, díky nimž by se mohli v Prostějově objevit další známí tenisté. "Podepsané smlouvy mají Andrejev a Seppi, ve hře jsou ještě Chorvat Ljubičič a Francouz Santoro. Uvidíme, jak to s ohledem na jejich účast v Paříži dopadne, ale nevěřím tomu, že by nikdo z nich nepřijel," uvedl Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury TK Plus.

Challenger nejvyšší kategorie s dotací 150 000 dolarů má na programu i doprovodné akce. Jednou z nich je golfový turnaj ve Slavkově u Brna, na němž se představí mimo jiné někdejší světová jednička Jim Courier a atletická legenda Carl Lewis. Courier se pak v sobotu představí na exhibici v Prostějově, které se zúčastní také Richard Krajicek, Jiří Novák a Karel Nováček.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori