Hlavní obsah

Safinová hodila raketou, ale nakonec udržela emoce na uzdě

PAŘÍŽ

Když Dinara Safinová v tie-breaku prvního setu promarnila dva setboly, vztekla mrštila raketou o zem. Nakonec však v koncovce měla silnější nervy než světová tenisová jednička Maria Šarapovová a postoupila do čtvrtfinále Roland Garros.

Článek

"Nejsem hráčka, která nechává emoce v sobě. Asi dostanu hodně pokut, ale když mám potřebu vybouchnout, tak vybouchnu," řekla sestra známého bouřliváka Marata Safina.

Uznala však, že v úvodní sadě to s emocemi přeháněla. "V prvním setu jsem se sebou mluvila po každém druhém míčku, a to byla chyba. Když jsem dostala varování, uvědomila jsem si, že tohle nemohu dělat, takže jsem zůstala potichu a hrála," uvedla po získání skalpu vítězky letošního Australian Open.

S tou už v druhém setu prohrávala 2:5 a v dalším gamu dokonce odvracela mečbol, ale zápas nakonec otočila. Nenechala si diktovat tempo hry a začala sama tvořit. "Byla jsem moc pasivní místo toho, abych byla sama sebou a odváděla na kurtu svou práci. V třetím setu se možná o něco zhoršila, ale hlavně jsem já přestala čekat na její chyby," popsala úspěšnou změnu taktiky.

O postup do semifinále si zahraje s Dementěvovou

Díky tomu si o postup do semifinále zahraje s další krajankou Jelenou Dementěvovou, kterou nedávno porazila ve finále velkého antukového turnaje v Berlíně. "Je to velmi těžká soupeřka a bude to těsný zápas. Snad si tentokrát nenechám od ní nic diktovat a budu sama diktovat od prvního setu," řekla o své další soupeřce.

Znovu se bude moci spolehnout na pomoc francouzského publika, u kterého je oblíbená. "Myslím, že bych za to měla poděkovat bráchovi, protože Francouzi ho opravdu milují. I když jsem prohrávala 2:5, tak mě pořád povzbuzovali. To je hezké, protože hrajeme pro ně," pochvalovala si.

Naprosto opačný názor měla na fanoušky na kurtu Suzanne Lenglenové poražená Šarapovová, kterou diváci z kurtu vyprovodili bučením a pískotem. Světová jednička jim nevěnovala pozornost. "Nemůžu potěšit každého, to nemám v popisu práce. Zaplatili si lístek, aby mě viděli, tak mě musejí nějakým způsobem uznávat, nebo ne?" komentovala jednadvacetiletá Ruska chování publika.

Šarapovová složila Safinové poklonu

Po pondělním vyřazení jí bude trofej z Roland Garros i nadále jako jediná chybět ve sbírce grandslamových titulů. "Hrála jsem proti tenistce, která během posledních týdnů dosáhla na antuce skvělých výsledků. Na tomto povrchu je to opravdu těžká soupeřka a byla jsem blízko," složila Safinové poklonu.

Šarapovová přijde o post světové jedničky, pokud Roland Garros vyhraje někdo z trojice Ana Ivanovičová, Jelena Jankovičová, Světlana Kuzněcovová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori