Hlavní obsah

Štěpánek označil prohru s Ferrerem za obrovské zklamání

PAŘÍŽ

Za obrovské zklamání označil tenista Radek Štěpánek svou pondělní pětisetovou prohru v osmifinále Roland Garros s pátým nasazeným Davidem Ferrerem ze Španělska. Poslední český zástupce v mužské dvouhře se cítil ve výborné formě, avšak mezi nejlepší pařížskou osmičku nepronikl.

Článek

"Zklamání je obrovské, protože jsem tady byl ve výborné formě a předváděl fantastický tenis. I v pondělním utkání jsem měl šanci vyhrát, bohužel se to nepovedlo," uvedl Štěpánek po utkání.

Hlavním důvodem vyřazení bylo podle něj slabší první podání v posledních dvou setech. "První servis mi úplně odešel a to samozřejmě ovlivnilo moji hru. Tak se hrálo mnohem víc výměn, to vyhovovalo soupeřovi a mě stálo mnohem víc sil ty body uhrávat," řekl. "Moje hra z předchozích zápasů - vycházet z dobrého servisu, co nejkratší výměny, chodit na síť - to mi odešlo, tak se hra víc vyrovnala a soupeř byl pak lepší," doplnil.

Ocenil Ferrerovu bojovnost

Španělského protivníka ocenil především za velkou bojovnost. "Ferrer je obrovský bojovník, nedá žádný míč zadarmo. Bohužel mi vždycky na začátku setu utekl servis, on se dostal na koně a vždycky se trochu zlepšil a mně se nedařilo vrátit se zpátky. V pátém setu jsem do toho dal všecko, snažil jsem se bojovat, hrát srdcem a hrát do poslední chvíle, bohužel se to nepovedlo," prohlásil.

V posledním setu se po nepovedeném začátku dokázal vrátit do hry, když snížil z 0:4 na 3:4 a podával. Vyrovnat se mu však nepodařilo. "Kdybych podržel servis na 4:4, tak by zápas po skoro třech hodinách vlastně začínal znovu, ale stálo mě to hodně sil. Odešel mi servis, udělal jsem nesmyslně dvě dvojchyby, a to mě stálo pátý set," konstatoval Štěpánek.

I přes velké zklamání z dnešní porážky byl se svým celkovým vystoupením na Roland Garros spokojený. "I když teď jsem zklamaný a sám na sebe naštvaný, mohu turnaj hodnotit pozitivně. Zkusím se (z dneška) poučit, aby se to příště neopakovalo. Myslím, že jsem předváděl i dnes výborný tenis a nechal tady to nejlepší, co ve mně bylo. Teď si pojedu odpočinout a připravit se na travnatou sezonu," dodal.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 50
20240426T14 : 50:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 05
20240426T15 : 05:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová