Hlavní obsah

Otcovství může Federera připravit o další grandslamy

LONDÝN

Pokud budou platit historické statistiky, může blížící se rodičovská role ohrozit šance Rogera Federera na překonání rekordních 14 grandslamových titulů Peta Samprase. Švýcarský tenista, který zatím získal 13 trofejí na největších turnajích, v létě očekává narození svého prvního potomka. Jen deset z majitelů posledních 115 grandslamových titulů přitom byli otcové v době svého triumfu.

Článek

Když Federer v březnu oznámil těhotenství své partnerky Mirky Vavrinecové, tvrdil, že to na jeho hru nebude mít vliv. "Rozhodně to nenaruší mou koncentraci na tenis," prohlásil tehdy.

Chorvat Ivan Ljubičič ho však jako otec pětiměsíčního syna varuje. "Myslím, že to pro něj bude šok, o tom není pochyb. Váš život se kompletně změní, priority jsou úplně jiné. Najednou nejste ten, kdo je v rodině nejdůležitější, na chvíli vlastně přijdete o manželku," vyprávěl.

Jako otec získal svůj jediný grandslamový titul například český tenista Petr Korda, ale rodinnou a tenisovou roli dokázal ze špičkových hráčů dlouhodobě úspěšně kombinovat jen Američan Jimmy Connors. Ten po narození syna Bretta v srpnu 1979 vybojoval tři ze svých osmi grandslamových titulů. Naopak u dalších legend, jako byl Ivan Lendl, John McEnroe nebo Stefan Edberg, sbírání trofejí po rozšíření rodiny skončilo.

Federer neprozradil, kdy přesně se jeho potomek narodí. Je tak otázkou, zda jeho příchod na svět nebude kolidovat s červnovým Wimbledonem nebo srpnovým US Open.

Sedmadvacetiletý Švýcar však ani neuvažuje o tom, že by se kvůli rodině vzdal tenisové kariéry. "Vždycky jsem snil o tom, že jestli budu mít dítě, tak aby to bylo dost brzy na to, aby mě vidělo hrát," řekl aktuálně druhý hráč světa. Chce vydržet hrát minimálně do olympijských her v Londýně v roce 2012.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články