Hlavní obsah

Serena ani Venus na Fed Cup nepřijedou, myslí si Benešová

PRAHA

Bez sester Sereny a Venus Williamsových nejspíše dorazí americké tenistky k semifinále Fed Cupu proti českému výběru za dva týdny do Brna. Aktuální česká jednička Iveta Benešová, která je od pondělí 25. hráčkou žebříčku WTA, to uvedla ve středečním rozhovoru. "Osobně si myslím, že ani jedna nepřijede," řekla Benešová.

Článek

Šestadvacetiletá rodačka z Mostu prohrála minulý týden ve čtvrtfinále v Miami s Venus Williamsovou, ale po utkání se bývalé světové jedničky neptala, zda fedcupový tým USA posílí. "Nebylo mi do řeči, ale i ostatní americké hráčky si myslí, že nepřijedou," doplnila.

Světová jednička Serena Williamsová je sice nyní v Evropě, hraje turnaj ve španělské Marbelle, ale příští týden se vrací do Ameriky. Měla by obhajovat titul v Charlestonu. "Jestliže má letět zpět, tak si myslím, že na sto procent (na Fed Cup) nepřijede," mínila Benešová.

Pokud se skutečně Serena ani Venus Williamsovy na fedcupovém utkání v Brně neobjeví, mají české tenistky mnohem větší šanci na postup do finále.

A Benešová by měla být hlavní oporou týmu, a to i přesto, že momentálně bere antibiotika. Angínu má podle svých slov poprvé po osmi až devíti letech. "Fed Cup by to ohrozit nemělo. Horečky už odezněly a mám pocit, že antibiotika zabrala. Během pár dnů budu OK," doufala. Jen se teď rozhoduje, jestli odletí hrát do Barcelony.

Doma v posteli se už trochu nudí, jak sama podotkla, a brzy by ráda znovu stála na dvorci. "Mám pocit, že bych něco dělala. Koukám na netu na výsledky, jak všichni hrají, a já tady musím ležet," řekla. Na druhou stranu si po letech užívá péče svých rodičů. "Moc často je nevidím a je příjemný, jak tady kolem mně skáčou," usmála se.

Hrála o titul v Hobartu

V klidu si nyní může vychutnat skvělou první část sezóny. Hrála o titul v Hobartu, dvakrát byla v semifinále a čtvrtfinále v Miami bylo její první na turnaji nejvyšší kategorie okruhu WTA. Výsledkem je 25. místo světa, přičemž v březnu po čtyřech letech a měsíci vylepšila své dlouholeté žebříčkové maximum; 33. pozici z roku 2005.

"Dlouho jsem na to čekala a jsem ráda, že jsem to prolomila," radovala se Benešová. Nedává si konkrétní cíle, kam až by chtěla vystoupat. "Nechci se s tím uspokojit, chci výš," podotkla.

Za jejím zlepšením stojí i spolupráce s trenérem Davidem Kotyzou, který se stará také o současnou českou dvojku Petru Kvitovou. S koučem probírá taktiku a pracuje na drobných vylepšeních techniky, lepším pokrývání kurtu. "Jsou to maličkosti, ale dohromady pomáhají a zatím to jde podle mých představ," pochvalovala si.

Největší změna je patrná na servisu. "Je těžké změnit zažité stereotypy, ale pomalu to jde," řekla Benešová. Nesnaží se podávat ploše jako dřív, ale více míč umísťuje a rotuje. "Nejdu na esa, nemám na to postavu," doplnila tenistka, hrající levou rukou.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 50
20240426T14 : 50:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 05
20240426T15 : 05:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová