Hlavní obsah

Štěpánka na úvod Roland Garros čeká Gaudio, Benešovou Görgesová

PRAHA

Čeští tenisté již znají své úvodní soupeře v nadcházejícím French Open. Česká mužská jednička Radek Štěpánek se střetne s Argentincem Gastonem Gaudiem, Tomáš Berdych změří síly s nepříjemným Italem Simone Bolellim. V ženském pavouku narazí Iveta Benešová na Němku Görgesovou a Lucie Šafářová na Lisickou taktéž z Německa. Rozhodl o tom los v Paříži.

Článek

Radka Štěpánka tak čeká hned v prvním kole hráč, který se již jednou radoval z celkového vítězství na French Open. Gaston Gaudio zvítězil v roce 2004. Ve stejném roce se střetli se Štěpánkem poprvé a Argentinec zvítězil. Druhé a prozatím poslední měření sil přišlo před dvěma lety, z vítězství se tentokrát radoval rodák z Karviné.

Nepříjemný soupeř čeká Tomáše Berdycha. Ital Simone Bolelli dokázal českého tenistu porazit v posledním vzájemném utkání v loňském roce. Český daviscupový reprezentant má však s 59. hráčem světového žebříčku aktivní bilanci. Zvítězit dokázal dvakrát.

Obhájce čtyř předchozích titulů Rafael Nadal svého soupeře stále nezná, stane se jím jeden z úspěšných kvalifikantů. Roger Federer se utká se Španělem Albertem Martinem, Andy Murray s Juanem Ignaciem Chelou a Novak Djokovič s Nicolasem Lapenttim.

Zakopalová se utká se Serenou Williamsovou

Nejlepší česká singlistka Iveta Benešová se střetne s Julií Görgesovou z Německa. Obě tenistky se na okruhu ještě nepotkaly. Soupeřku ze stejné země má také Lucie Šafářová, která se postaví Sabině Lisické. Obě tenistky se střetly letos na turnaji v Memphisu a z vítězství se radovala devatenáctiletá Němka.

Sedmadvacetiletá Zakopalová si s mladší ze sester Williamsových zopakuje duel z prvního kola letošního turnaje v Marbelle, kde Serenu senzačně vyřadila. Ve zbývajících dvou vzájemných zápasech se však vždy radovala z výhry vítězka Roland Garros z roku 2002.

"Cože, to snad ne. Tak to je výborný los," řekla ČTK ironicky Zakopalová, která se o rozlosování dozvěděla ve Varšavě, kde čekala na letadlo do Paříže. "Myslím, že to bude úplně něco jiného než v Marbelle. Tohle je grandslam a určitě přijde na kurt nabuzenější. Bude to hrozně těžké," dodala.

Zakopalová: Ohledně losu jsem čekala lepší zprávy

České tenistce příliš nezvedl náladu ani fakt, že Williamsová toho na antuce zatím moc nepředvedla, když třikrát vypadla v prvním kole. Před turnajem v Madridu navíc americká tenistka prohlásila, že je nejlepší na světě, a pak hned prohrála.

"O to víc teď bude chtít všem ukázat, jak je dobrá," uvedla Zakopalová, která na turnaji ve Varšavě vypadla ve čtvrtfinále, když předtím porazila světovou patnáctku Čeng Ťie z Číny. "Před Paříží je to povzbuzení, ale ohledně losu jsem čekala lepší zprávy," uvedla.

Nicole Vaidišová se utká se Španělkou Ruanovou - Pascualovou, Barbora Záhlavová-Strýcová nastoupí proti Dominguezové-Linové taktéž ze Španělska. Lucii Hradeckou čeká kvalifikantka. S třináctým nasazeným Mariem Čiličem z Chorvatska se střetne Jan Hernych, na Iva Mináře čeká Španěl Oscar Hernandez.

V hlavní soutěži měla hrát i Petra Kvitová, která se loni probojovala až do osmifinále, svůj pařížský start ale musela zrušit. Znovu ji totiž začal trápit pravý kotník, který si zranila před dubnovým semifinále Fed Cupu.

Druhý grandslamový turnaj sezóny Roland Garros začíná v Paříži v neděli.

Los 1. kola mužské dvouhry, čeští zástupci:
Štěpánek (18-ČR) - Gaudio (Arg.),
Hernych (ČR) - Čilič (13-Chorv.),
O. Hernandez (Šp.) - Minář (ČR),
Bolelli (It.) - Berdych (19-ČR).
Los 1. kola ženské dvouhry, čeští zástupci:
hráčka z kvalifikace - Hradecká (ČR),
Benešová (32-ČR) - Görgesová (Něm.),
Šafářová (ČR) - Lisická (Něm.),
Jankovičová (5-Srb.) - Cetkovská (ČR),
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Domínguezová (Šp.),
Ruanová (Šp.) - Vaidišová (ČR),
Zakopalová (ČR) - S. Williamsová (2-USA).

Reklama

  6 : 4, 6 : 2 Siniaková - Brancacciová 6 : 4, 6 : 2 konec
20240508T15 : 40:00+0200
Siniaková vs. Brancacciová
Siniaková vs. Brancacciová
Siniaková
Brancacciová
  6 : 3, 2 : 6, 0 : 6 Townsendová - B. Fruhvirtová 6 : 3, 2 : 6, 0 : 6 konec
20240508T13 : 55:00+0200
Townsendová vs. B. Fruhvirtová
Townsendová vs. B. Fruhvirtová
Townsendová
B. Fruhvirtová
  3 : 6, 2 : 6 Menšík - Hanfmann 3 : 6, 2 : 6 konec
20240508T11 : 05:00+0200
Menšík vs. Hanfmann
Menšík vs. Hanfmann
Menšík
Hanfmann
  7 : 6, 3 : 6, 6 : 2 Mariaová - L. Fruhvirtová 7 : 6, 3 : 6, 6 : 2 konec
20240508T11 : 10:00+0200
Mariaová vs. L. Fruhvirtová
Mariaová vs. L. Fruhvirtová
Mariaová
L. Fruhvirtová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.