Hlavní obsah

Na challengeru v Prostějově se představí v exhibici s Kurnikovovou Jágr

PRAHA

Šestnáctý ročník tenisového challengeru UniCredit Czech Open v Prostějově ozdobí při exhibici svou účastí bývalá tenisová hvězda Anna Kurnikovová, se kterou si zahraje i hokejista Jaromír Jágr. V turnaji, který bude trvat od 1. do 6. června, se představí minimálně šestnáct hráčů první světové stovky. Účast přislíbili i přední čeští tenisté.

Foto: Sport.cz

Bývalá tenistka Anna Kurnikovová se představí v Prostějově v exhibici.

Článek

„Každý rok se snažíme přivézt jak sportovně, tak společensky významné osobnosti,“ řekl na tiskové konferenci v Praze majitel agentury TK Plus Miroslav Černošek. „I proto se letos turnaje zúčastní Anna Kurnikovová. Bude tam i nejlepší hokejista světa Jarda Jágr, skvělý atlet Roman Šebrle. A také lidé z kulturního života jako Jiří Bartoška a Marek Eben,“ dodal Černošek.

Turnaj nabídne několik doprovodných akcí. Nejvýznamnější bude golfový turnaj, do kterého zasáhne i Kurnikovová s Jágrem. Oba by se měli zúčastnit i tenisové exhibice. Ve smíšené čtyřhře by se měli objevit také ředitelka turnaje a bývalá fedcupová reprezentantka Petra Píchalová, expremiér Mirek Topolánek i bývalí tenisté Jiří Novák a Karel Nováček.

Turnaje se zúčastní Ljubičič, Calleri či Berdych

Samotný tenisový turnaj začíná kvalifikací v neděli 31. května, která bude končit o den později, kdy se také rozběhne hlaví část UniCredit Czech Openu. Na prostějovské antuce se představí šestnáct hráčů první světové stovky včetně vítězů loňských dvou ročníků Argentinců Agustina Calleriho a Sergia Roitmana. Účast přislíbil také bývalý třetí hráč světového žebříčku Chorvat Ivan Ljubičič.

Soupiska se však bude uzavírat až 30. května a organizátoři věří, že se jim podaří do Prostějova přilákat ještě nějaké kvalitní hráče. Oslovit chtějí hlavně vypadnuvší tenisty z probíhajícího Roland Garros. „Igor Andrejev přislíbil, že kdyby vypadl, určitě by rád přijel. Jednat budeme i s dalšími hráči,“ řekl Černošek na tiskové konferenci s tím, že jednat by se mělo mimo jiné také s Tipsarevičem či Schüttlerem.

Z českých tenistů se pravděpodobně představí celá mužská špička. Berdych po svém vypadnutí z Roland Garros svou účast přislíbil, stejně jako Ivo Minář a Jan Hernych. Do Prostějova přicestuje v případě vypadnutí z French Open i Radek Štěpánek. Účast Lukáše Dlouhého je nepravděpodobná, protože čtyřhry se v Paříži hrají oproti dvouhrám s několikadenním zpožděním. Divákům se naopak po zranění představí Leoš Friedl.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton