Hlavní obsah

Finále si v Prostějově zahraje jen Hájek, Berdych vypadl

PROSTĚJOV

České finále diváci na tenisovém turnaji UniCredit Czech Open v Prostějově neuvidí. Tomáš Berdych jako druhý nasazený totiž překvapivě nezvládl duel s Belgičanem Darcisem, kterému podlehl ve dvou tie-breacích . O druhý triumf na tomto turnaji se naopak pokusí vítěz z roku 2006 Jan Hájek, který v semifinále ve dvou setech zdolal Itala Staraceho.

Článek

„Do zápasu jsem vstoupil jako velká voda. Za stavu 2:0 jsem se ale lekl, abych to vydržel. Věděl jsem, že to v takovém tempu není možné a tak jsem raději trošku ubral. Soupeř navíc změnil taktiku a skóre srovnal. Pak jsem se vrátil ke své hře. Jen koncovky setů mi nevycházely. Když jsem zahazoval jeden setbol za druhým a pak i mečboly, byl jsem strašně nervózní. Rozhodlo asi to, že mě nezvykle podržel servis a také jeho slabší bekhend. Hrál jsem mu to totiž přes forhend, aby druhou stranu co nejvíce otevřel a pak jsem ho tam dorážel,“ liboval si spokojený Hájek.

Zároveň vyjádřil zklamání, že se neutká s Berdychem. „Ryze české finále by bylo krásné. Škoda, s Tomášem jsme kamarádi a i lidi by ve finále určitě viděli raději nás oba. Teď to zůstává jen na mně a určitě to nebudu mít snadné. Udělám ale maximum, abych z domácích kurtů odjížděl absolutně spokojený,“ tvrdil Hájek.

Berdych byl vyřazením viditelně zklamán, ale tragédii z toho nedělal. „Hrál výborně. Byl to urputný boj o každý míč. Ani jednou mi nedal šanci na brejk, a protože i já jsem dobře servíroval, rozhodovaly tie-breaky. V těch to bylo o jednom, dvou míčích a soupeři to vyšlo lépe. Příště se třeba budu smát já,“ uvedl Berdych s tím, že nyní se co nejrychleji musí přesunout do německého Halle, kde příští týden hraje první turnaj na trávě.

„Přechod z antuky na rychlou trávu není jednoduchý. Potřeboval bych si na ní zatrénovat a vydržet v turnaji co nejdéle. Pak bude následovat Wimbledon a tam bych chtěl být na trávu už stoprocentně připraven,“ konstatoval Berdych.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Tenisový challenger mužů UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 127.500 eur):</strong> </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Dvouhra - semifinále:</strong> </td></tr><tr><td><strong>Hájek</strong> (ČR) - Starace (It.) 6:4, 7:5. <strong>Berdych</strong> (2-ČR) - Darcis (Bel.) 6:7, 6:7. </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Čtyřhra - finále:</strong> </td></tr><tr><td>Brunström (Švéd.), Rojer (Hol.Antily) - Cuevas (Urug.), Hrbatý (SR) 6:3, 6:2.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka