Hlavní obsah

Tenista Hájek triumfoval na turnaji v Prostějově

PROSTĚJOV

Šestadvacetiletý český tenista Jan Hájek se stal v sobotu již podruhé vítězem antukového turnaje UniCredit Czech Open v Prostějově, když ve finále zdolal ve třech setech 6:2, 1:6, 6:4 Belgičana Darcise. Do žebříčku ATP si tak připsal 100 bodů a na své konto 18,3 tisíce eur. Do hlavní soutěže se Hájek probil z kvalifikace.

Foto: pem, Právo

Český tenista Jan Hájek po vítězství v Prostějově

Článek

Hájek hladce vyhrál první set, Belgičan zase druhý. Jednoznačně to vypadalo i v rozhodujícím dějství, když Hájek vedl 5:2. Darcis ale zmobilizoval síly a zápas ještě zdramatizoval. Vítězství si ale Hájek nenechal vzít, byť proměnil až čtvrtý mečbol. „Jsem strašně rád, že jsem to tady vydržel a dotáhl až do úspěšného konce. Výhru tady řadím k největším úspěchům mé kariéry,“ tvrdil šťastný Hájek, který se do hlavní soutěže probil z kvalifikace.

„Začal jsem výborně, ale pak místo abych ho dorazil, mi bohužel utekl začátek druhého setu. Byl jsem strašně pasivní a soupeř toho dokonale využil. Od stavu 0:4 jsem myslel už jen na set následující. Než začal, šel jsem uklidnit se na toaletu. Řekl jsem si tam, že taková šance se už znovu naskytnout nemusí, že musím bojovat jako o život a vyplatilo se to. Bohužel, závěr jsem si jako obvykle zbytečně zkomplikoval. Neumím prostě zápasy dohrávat v klidu. Panikařím, nejsem aktivní a to je špatné. Naštěstí jsem to však zvládl,“ tvrdil Hájek, jenž se z 280 příčky na žebříčku ATP posune na hranici první dvoustovky.

„Teď by to chtělo dostat se až do stovky. Je to ale nesmírně těžké. Na challengerech moc bodů nezískáváte a to jde strašně pomalu,“ uvedl Hájek s tím, že pokračovat bude na antuce. „Původně jsem uvažoval o kvalifikaci Wimbledonu. Nestihl jsem se však přihlásit a tak trávu vynechám. Příští týden budu hrát v Košicích a pak v polské Bytomi,“ dodal Hájek.

Tenisový challenger mužů UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 127 500 eur):
Dvouhra - finále:
Hájek (ČR) - Darcis (Belg.) 6:2, 1:6, 6:4.

Reklama

Související témata: