Hlavní obsah

Štěpánek oceňuje postup, protože se mu nedařilo

LONDÝN

Český tenista Radek Štěpánek ve čtvrtek postoupil po velkém boji do třetího kola dvouhry ve Wimbledonu, i když se mu proti Italovi Potitovi Staracemu nedařilo, jak by chtěl. "Ale nejdůležitější je, že jsem vyhrál," řekl po utkání, v kterém zvítězil v pěti setech 6:4, 4:6, 6:2, 4:6, 6:3.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Český tenista Radek Štěpánek během 2. kola Wimbledonu proti Potito Staracemu z Itálie.

Článek

"Necítil jsem se nejlíp, nehýbal jsem se dobře. A z toho pramenilo, že jsem nehrál tak agresivně, protože jsem se k míčům nedostával, jak jsem potřeboval," analyzoval zápas Štěpánek. "Ale myslím, že v závěru jsem hrál agresivněji."

Fyzička podle něj není úplně ideální. "Ale beru to tak, že jsem vydržel pět setů," řekl Štěpánek, který před turnajem dva týdny netrénoval kvůli zranění. Dvaadvacátý hráč světa si na začátku června na prostějovském challengeru podvrkl kotník. "Ale vydržel, je naprosto v pořádku. Nijak mě neomezuje v pohybu," prohlásil.

V příštím kole Španěl Ferrer

"Není umění vyhrát, když člověku všechno jde, ale když se zrovna necítí nejlíp. To byl asi dnešní případ. Jsem strašně rád, že jsem to zvládnul. Jsem pořád ve hře a jedu dál," zdůraznil po čtvrtečním duelu tenista.

Ale připomněl, že ho v třetím kole čeká obtížný soupeř - Španěl David Ferrer. "Dnes jsem dobře nehlídal síť a Starace mě často prohazoval po lajně. Na to si musím dát pozor," řekl Štěpánek. "Ferrer je těžký soupeř. Výborně prohazuje," zdůraznil. "Budu muset hrát agresivně, nenechat ho moc hrát zezadu a tlačit se k síti."

Do sobotního utkání se Štěpánek především chystá nabrat co nejvíce sil. "Budu se snažit si co nejvíc odpočinout, nabrat energii, vrhnout se do toho a snažit se postoupit do druhýho týdne," prohlásil.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori