Hlavní obsah

Serena Williamsová porazila sestru Venus a slaví titul ve Wimbledonu

LONDÝN

Americká tenistka Serena Williamsová porazila ve finále Wimbledonu svou starší sestru Venus 7:6 a 6:2. Druhá nasazená tak získala třetí triumf v londýnském turnaji a celkově se raduje z jedenáctého grandslamového vítězství.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Americká tenistka Serena Williamsová s trofejí pro vítězku Wimbledonu

Článek

Finálový duel sliboval vyrovnaný zápas. Obě sestry spolu dosud hrály dvacet zápasů a shodně desetkrát se z vítězství radovaly obě soupeřky. Na trávě přesto byla úspěšnější Venus, která dokázala v All England Clubu zvítězit pětkrát. Letošní finále bylo reprízou loňského, v němž zvítězila právě starší Venus a i proto byla před utkáním mírou favoritkou.

Obě tenistky si v úvodním setu téměř bezchybně držely svůj servis. Až v osmé hře se ke dvěma brejkbolům propracovala Venus. Její sestra však dokázal oba odvrátit a svůj servis uhájit. O osudu setu nakonec musel rozhodnout tie-break. V tom jasně dominovala druhá nasazená Serena a zvítězila 7:3.

Začátek druhého setu se hodně podobal prvnímu, až do páté hry. V té se vůbec k prvnímu brejkbolu v zápase propracovala Serena. Následovala výměna, která rozhodla o vítězce celého turnaje. Serena svou šanci využila díky dvojchybě své sestry a získala brejk. V dalším průběhu druhého dějství si svůj servis uhájila a při dalším podání Venus zaútočila. Dlouho se jí nedařilo využít mečbol, ale na čtvrtý pokus se jí to podařilo.

Mladší Serena tak v osmém vzájemném grandslamovém finále se svou sestrou zvítězila pošesté a raduje se z třetího wimbledonského titulu.

"Serena dnes měla odpověď na vše, co jsem hrála. Hrála úžasný tenis. Musím jí pogratulovat," řekla po zápase loňská vítězka Venus.

WIMBLEDON
Ženy, dvouhra - finále:
Serena Williamsová (2-USA) - Venus Williamsová (3-USA) 7:6 (7:3), 6:2.
Čtyřhra - finále:
S. Williamsová, V. Williamsová (4-USA) - Stosurová, Stubbsová (3-Austr.) 7:6 (7:4), 6:4.
Muži, čtyřhra - finále:
Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - M. Bryan, B. Bryan (1-USA) 7:6 (9:7), 6:7 (3:7), 7:6 (7:3), 6:3.

Reklama

  Medveděv - Lehečka zítra 11 : 00
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka