Hlavní obsah

Bahrámí s legendami bavili Štvanici, bota sudího skončila u ledu

PRAHA

Štvanický areál v neděli rozehřály mezi kapkami deště skvělé tenisové kousky. Legendy světového tenisu pod taktovkou íránského rodáka Mansúra Bahrámího rozesmály a pobavily diváky.

Foto: René Volfík, ČTK

Mansúr Bahramí a Bohdan Ulihrach (vlevo) ve čtyřhře při tenisové exhibici na ECM Prague Open v Praze na Štvanici

Článek
Fotogalerie

Skoro tři tisíce fanoušků si před finále turnaje žen ECM Prague Open nejdříve vychutnaly závan někdejšího světového tenisu v podání wimbledonského vítěze Pata Cashe z Austrálie a Francouze Henriho Leconta, který exhibiční duel na jeden set vyhrál 9:8 (7:1).

Zábavu plnou vtipných kousků a smíchu pak přinesla čtyřhra, v které hrál Bohdan Ulihrach s Bahrámím a Leconte s Cashem. Především Bahrámí předváděl skvělé kousky - dokázal držet v jedné ruce šest tenisáků najednou a nadhodit si z nich na podání. Nebo podával rychle jako kulomet, že Leconte ani Cash ještě nebyli připraveni na return.

"Chachá," smál se jim Bahrámí přes celý kurt. Leconte si marně stěžoval u hlavního rozhodčího a Francouz sudímu "za trest" stáhl botu a hodil ji do hlediště. Při další výměně letěla mezi diváky i druhá bota rozhodčího, zatímco první strčil Cash do obřího mrazáku.

Když soupeři zkazili servis, tak na ně Bahrámí česky volal "škoda, škoda!", Ulihracha povzbuzoval slovem "pojď" a při volejích na síti při každém úderu volal hlasité "já", aby se mu nikdo nepletl do rány. Nebo se vůbec neúčastnil hry a naparoval se před objektivy fotografů.

"Nebylo to moc o tenisu, bylo to zpomalený, ale jsou to komici. Až si tam člověk chvilku připadá trapně, ale nic veselejšího jsem si nezahrál," řekl Ulihrach. Sám v budoucnosti nic podobného častěji nechystá. "Já na to nejsem ten správnej typ," dodal tenista.

Že vyhráli těsně Cash s Lecontem, kteří rozesmáli publikum i tehdy, když předváděli slečinky a chovali se sladce, bylo vcelku jedno. Exhibici plnou legrace a tenisových fines Praha dlouho neviděla.

Reklama