Hlavní obsah

Safin se v Los Angeles rozehrál vítězstvím nad Samprasem

LOS ANGELES

Exhibiční zápas tenisové legendy Peta Samprase s Maratem Safinem ozdobil úvodní den turnaje ATP v Los Angeles. Z vítězství se stejně jako ve finále US Open v roce 2000 radoval ruský tenista, který dokázal čtrnáctinásobného grandslamového šampióna porazit v super tie-breaku 10:6. Po dvou setech byl stav nerozhodný 1:1.

Článek

Safin, kterého čeká v úvodním kole turnaje duel s Američanem Robbym Gineprim, si zápas s další bývalou světovou jedničkou užil. "Chtěl jsem, aby to byla zábava. Nemusíme si navzájem dokazovat, kdo je lepší. Já vím, že byl mnohem lepší hráč než já," složil majitel dvou grandslamových titulů soupeři poklonu.

Sampras, jenž podnik v Los Angeles v minulosti dvakrát vyhrál, chce i nadále čas od času hrát exhibice nebo zápasy na seniorském okruhu. "Doufám ale, že nikoho nepřekvapí, že už nejsem tak dobrý, jak jsem býval," řekl sedminásobný wimbledonský vítěz.

Exhibiční program kalifornského turnaje zpestří i další tenisové legendy minulosti. Ve třech zápasech proti sobě postupně nastoupí Stefan Edberg, Jim Courier, a Michael Chang.

První kolo podniku, který je dotován částkou 630 500 dolarů, skončilo debaklem pro Vincenta Spadeu. Pětatřicetiletý Američan neuhrál proti krajanovi Robertu Kendrickovi ani game a z kurtu odešel za 36 minut s porážkou dvakrát 0:6.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.