Hlavní obsah

Berdych je v Cincinnati ve čtvrtfinále, čeká ho Nadal

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Cincinnati do čtvrtfinále. Ve čtvrtek si poradil s Australanem Chrisem Guccionem, kterého porazil 6:4, 6:3 a jeho dalším soupeřem bude bývalý první hráč světa Rafael Nadal.

Článek

Třiadvacetiletý Berdych porazil 124. hráče světa za hodinu a pět minut. Pro rodáka z Valašského Meziříčí to bylo první vítězství nad Guccionem v kariéře, v předchozích dvou utkáních totiž vždy 201 cm vysokému Australanovi podlehl.

S Nadalem se Berdych potká na okruhu ATP už po osmé. S aktuální světovou trojkou má český tenista bilanci tří vítězství a čtyř proher. Naposledy se však z výhry nad Nadalem radoval před třemi lety, následující tři zápasy pak pro sebe získal třiadvacetiletý Španěl a Berdych v nich neuhrál ani set.

Štěpánek prohrál s Britem Murrayem

Tenista Radek Štěpánek skončil na turnaji série Masters v Cincinnati ve třetím kole. Šestnáctý nasazený hráč ve čtvrtek nestačil na britského hráče Andyho Murraye a nové světové dvojce podlehl ve dvou setech 4:6 a 1:6.

O postup do čtvrtfinále bude ještě v Cincinnati bojovat Tomáš Berdych, kterého čeká australský hráč Chris Guccione.

"Štěpánek je poměrně nebezpečný, bude to dobrý test," řekl obhájce titulu Murray před utkáním. Český daviscupový reprezentant ale skotského rodáka příliš neprověřil. V obou setech špatně začal a shodně rychle prohrával 0:3. V první sadě dokázal získat ztracené podání zpět v deváté hře, jenomže pak o servis hned přišel.

Ve druhé sadě třicetiletý Štěpánek získal jen jednu hru až za stavu 0:5, kdy odvrátil tři mečboly, ale jinak nedokázal vítězi turnaje v Montrealu z minulého týdne čelit a prohrál za hodinu a čtvrt.

Šafářová je v Torontu ve čtvrtfinále

Česká tenistka Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Torontu už do čtvrtfinále. Účast mezi nejlepší osmičkou silně obsazeného podniku si zajistila po výhře 7:6 a 6:4 nad Číňankou Čeng Ťie. Její další soupeřkou bude americká favoritka Serena Williamsová.

Šafářová si tak během třech dnů zahraje podruhé s bývalou světovou jedničkou. Ve 2. kole už dokázala přejít přes Anu Ivanovičovou ze Srbska, s Williamsovou však oba předchozí duely prohrála.

Dvaadvacetiletá česká tenistka vyhrála proti o čtyři roky starší Číňance první set až v tie-breaku, který skončil 7:3 v její prospěch. Psychickou výhodu proměnila hned v zisk servisu soupeřky, vedení ale neudržela. Další šanci dostala Šafářová v desátém gamu za stavu 5:4, kdy už Číňanka hrozbu vyřazení neodvrátila. Už jen postup do čtvrtfinále je pro českou hráčku největším úspěchem sezóny.

TORONTO
Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (ČR) - Čeng Ťie (Čína) 7:6 (7:3), Šarapovová (Rus.) - Zvonarevová (7-Rus.) 6:2, 7:6 (7:3), Jankovičová (5-Srb.) - Clijstersová (Belg.) 1:6, 6:3, 7:5, 6:4, S. Williamsová (2-USA) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:1, 6:4, Klejbanovová (Rus.) - Rezaiová (Fr.) 6:3, 6:4, Dementěvová 4-Rus.) - Peerová (Izr.) 6:1, 1:6, 6:4, Stosurová (Austr.) - Razzanová (Fr.) 6:3, 6:1.
Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Medina-Garriguesová, Ruanová-Pascualová (2-Šp.) 6:3, 6:3, Duševinová, Rodionovová (Rus.) - Hradecká, Voskobojevová (ČR/Rus.) 6:2, 6:2
CINCINNATI
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (ČR) - Guccione (Austr.) 6:4, 6:3, Nadal (2-Šp.) - Mathieu (Fr.) 7:5, 6:2, Simon (9-Fr.) - Davyděnko (8-Rus.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:4, Federer (1-Švýc.) - Ferrer (Šp.) 3:6, 6:3, 6:4, Murray (3-Brit.) - Štěpánek (16-ČR) 6:4, 6:1, Benneteau (Fr.) - Garcia-Lopez (Šp.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:4)
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Murray (3-Brit.) 6:2, 7:6 (10:8).

Reklama

Související témata: