Hlavní obsah

Tenista Štěpánek se na daviscupové finále připraví v Americe

Tenistu Radka Štěpánka čekají před finále Davisova poháru ještě tři turnaje. Česká jednička má ještě teoretickou šanci postoupit na Turnaj mistrů do Londýna, ale pokud se to Štěpánkovi nepovede, okamžitě odletí na Floridu, kde se bude na antuce pod vedením Petra Kordy připravovat na boj o salátovou mísu.

Foto: Aly Song, Reuters

Radek Štěpánek na turnaji v Šanghaji během zápasu se Stanislasem Wawrinkou ze Švýcarska

Článek

Třicetiletý Štěpánek strávil po asijském turné pár dnů v Česku, kde trénoval. V následujících týdnech bude hrát turnaje ve Vídni, pak v Basileji a nakonec je přihlášen na turnaj série Masters v Paříži.

"Mám ještě teoretickou šanci se poprat o Turnaj mistrů. Pokusím se o to, ale zatím je v plánu, že hned po Paříži, jak skončím, odletím na přípravu na Floridu do Ameriky a přiletím přímo do Barcelony," řekl čtrnáctý hráč světa na čtvrtečním setkání s novináři v Praze.

Kapitán Jaroslav Navrátil po výhře v Poreči v semifinále DC nad Chorvatskem plánoval soustředění třeba v Monte Carlu, ale Štěpánek chce vsadit na osvědčený kemp se svým koučem Kordou a kondičním trenérem Markem Všetíčkem. "Mám možnost tam hrát na antuce, nemusím nikam prchat a připravím se v teple, jak jsem se vždy připravoval pod vedením Petra, a přijedu připravený jako vždy," řekl tenista.

Jiná antuka

V Americe se převážně hraje na zelené antuce, která je jiná než ta evropská. Štěpánek ale bude trénovat v akademii tenisového "guru" Nicka Bollettieriho. "A tam je i červená," podotkl Štěpánek, který vedle tenisu stihl natáčení talk show Jan Krause Uvolněte se, prosím.

Štěpánek už cítí, že se finále blíží. Hrát se bude za šest týdnů v Barceloně a český tenista si pořád opakuje, že přes kvality favorizovaných Španělů existuje šance na výhru. "Chceme se tam o mísu poprat. Máme před sebou těžkého soupeře, ale tahle situace se nemusí opakovat. Dáme do toho všechno, aby se to povedlo," pronesl tenista.

V reálu ještě slavnou trofej, salátovou mísu, nikdy neviděl. Jen si ji prohlížel na obrázku, jak kolem ní stojí Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Pavel Složil a Jan Kodeš, vítězové Davis Cupu z roku 1980. "Jakmile skončí sezona, tak s tou fotkou budu usínat," usmál se hráč.

Reklama