Hlavní obsah

Wickmayerová se asi proti ročnímu trestu neodvolá, Malisse končí

ANTVERPY

Belgická tenistka Yanina Wickmayerová se možná neodvolá proti roční suspendaci za porušení dopingových pravidel, kterou jí ve čtvrtek udělil Vlámský antidopingový tribunál. Její stejně potrestaný kolega Xavier Malisse v 29 letech velmi vážně přemýšlí o konci kariéry.

Foto: Amy Sancetta, ČTK/AP

Belgická tenistka Yanina Wickmayerová

Článek

Osmnáctá hráčka světa Wickmayerová dostala distanc za to, že třikrát neoznámila místo svého pobytu, což je podle pravidel její povinnost. Funkcionáři uvedli, že letošní semifinalistce US Open udělili nejnižší možný trest.

Wickmayerová musela dokonce okamžitě ukončit své působení na takzvaném Turnaji šampionek na Bali, kde měla dnes absolvovat druhý zápas ve skupině a měla velkou šanci na postup do semifinále. "Teď zkoumáme všechny možnosti. Tahle zpráva ji ale zasáhla mimořádně tvrdě," řekl v pátek mluvčí tenistky Rudi Kuijl.

Wickmayerová má možnost odvolat se ke sportovní arbitráži CAS v Lausanne, nicméně její lékař Chris Goossens varoval, že to může být velmi dlouhý a také drahý proces. Navíc by tenistka stejně několik měsíců až do vyřešení případu u CAS neměla možnost hrát turnaje.

V ještě horší situaci než mladá Wickmayerová je bývalý semifinalista Wimbledonu Malisse, jenž vedle nenahlášení pobytu vynechal jeden dopingový test. Aktuálně 95. hráč žebříčku na tiskové konferenci v Antverpách v slzách naznačil konec kariéry.

"Bude pro mě těžké se vrátit. Za rok mi bude třicet a půl. Budu muset hrát challengery a turnaje futures, což si opravdu nedokážu představit," uvedl Malisse, jenž stejně jako Wickmayerová neměl pozitivní dopingový test.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka