Hlavní obsah

Djokovič se dostal z hrobu, tvrdil Štěpánek po prohře v Basileji

Jen krátce se trápil tenista Radek Štěpánek po vyřazení z turnaje v Basileji. V semifinálovém duelu s Novakem Djokovičem měl v sobotu tři mečboly, přesto prohrál. Nyní už je pozitivně naladěn v Paříži a cítí se ve velké herní pohodě.

Foto: Georgios Kefalas, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič během zápasu s Radkem Štěpánkem na turnaji v Basileji.

Článek

"Nedá se nic dělat, už jsem to vstřebal," řekl čtrnáctý hráč světa Štěpánek v rozhovoru s ČTK z francouzské metropole. V hale Bercy ho pravděpodobně čeká poslední turnaj před finále Davisova poháru. "Tenis hraju výbornej a cítím se ve skvělé fyzické kondici. Jdu do dalších bojů s velkým sebevědomím a s hlavou hodně vztyčenou."

Třicetiletý Štěpánek v sobotním duelu o finále v Basileji hrál dva sety skvělou partii se světovou trojkou Djokovičem. "Dirigoval jsem hru a byl jeden míč od toho, abych to potvrdil," řekl tenista.

Tři mečboly měl v druhé sadě za stavu 5:4 a 40:0 při soupeřově podání. Jenomže o všechny přišel. "Nezahrál jsem nic špatně. Při prvním mi vítězný úder utekl o čtyři pět centimetrů a pak Djokovič zahrál výborně i se štěstím, ale to k tomu patří," řekl český hráč.

Štěpánek stále bojuje o Turnaj mistrů

Karvinský rodák ztratil pět her v řadě a následně i celý zápas. "Hráč takového kalibru, když se dostane víceméně z hrobu, tak strašně vyroste. Začal lépe returnovat a zlepšil hru po celém dvorci. Já už jsem nehrál dobře, protože to na člověka trošku padne," podotkl Štěpánek. "Strašně to mrzí, ale štve to jen v ten moment."

I přes prohru má ještě minimální šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů do Londýna. K tomu by ale musel v Paříži vyhrát a doufat v zaváhání soupeřů. "Teoretická šance existuje. Naděje umírá poslední, ale nevstávám každé ráno a nepočítám body. Do Londýna se dostane ten, kdo si to zaslouží. Já se budu snažit uhrát co nejlepší výsledek jako na každém turnaji a doufám, že to bude dobrý," řekl Štěpánek.

V Paříži je nasazen do druhého kola a jeho soupeřem bude buď Srb Troicki, nebo domácí Mathieu. "Oba jsou výborní hráči. Třeba Troicki trápil tři hodiny Čiliče, takže v obou případech čekám velice dobrého soupeře. Musím se to co nejlépe připravit," prohlásil český tenista.

Reklama

Související témata: