Hlavní obsah

Del Potro po operaci: Určitě se vrátím, žádnými depresemi netrpím

PRAHA

Argentinský tenista Juan Martín del Potro už je po operaci zraněného pravého zápěstí. Jednadvacetiletý vítěz loňského US Open se po zákroku vrátil do rodné Argentiny a pomalu začne s rehabilitací. Spekulace o tom, že trpí depresemi, však razantně odmítá.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Juan Martin del Potro

Článek

"Kolují historky o mém vnitřním rozpoložení a psychickém stavu. Nezakládají se však na pravdě, takže se k tomu nehodlám vyjadřovat. Avšak negativně to působí na mou rodinu, tým a lidi, kterým na mě záleží," vyjádřil se del Potro k zprávám, že trpí depresemi a záchvaty paniky.

"Navzdory dlouhé pauze se určitě na kurty vrátím. Nevím, kde se v tu dobu budu nacházet ve světovém žebříčku, ale jedinou věcí, na kterou teď myslím, je můj návrat," přiznala pro agenturu Reuters současná světová pětka.

Inspirovat se bude fotbalistou Palermem

Letos Juan Martín del Potro startoval na jediném turnaji - Australian Open. Tam skončil už v osmifinále, když nestačil na Chorvata Marina Čiliče. Od té doby se věnoval léčbě bolavého pravého zápěstí. Nakonec však byla nevyhnutelná operace. Té se podrobil tento týden na americké klinice v Rochesteru.

Nyní na jednadvacetiletého Argentince čeká rehabilitace. A inspirací mu při zotavování bude fotbalista Martin Palermo, který se během své kariéry dvakrát dokázal uzdravit z velmi vážných zranění. "Promluvím si s Palermem, protože on jediný ví, jak se vrátit ke sportu v ještě lepší formě než před zraněním," uvedl Del Potro, jenž doufá, že už v září bude moci na US Open obhajovat své loňské vítězství.

Reklama

Související témata: