Hlavní obsah

Šest Čechů se představí ve Wimbledonu, Hájek bude mít v hledišti královnu

LONDÝN

Hned šestice českých tenistů se představí během druhého hracího dne na travnatých kurtech ve Wimbledonu. Na největší diváckou účast se může těšit Jan Hájek, ale drtivá většina fanoušků na kurtu číslo jedna bude fandit domácí naději Andymu Murraymu.

Foto: Laurent Baheux, ČTK/AP

Český tenista Jan Hájek

Článek

Murray má motivaci o to větší, že se ve čtvrtek na jeho případný zápas druhého kola přijde podívat královna Alžběta II. Přítomnost Jejího Veličenstva na Wimbledonu přitom 33 let nepamatují.

Ještě před sto lety by mu hrozilo vězení

"Vím, že by královna nebyla ráda, kdybych Andyho porazil. Ale bylo by pěkné překazit jí plány," prohlásil sebevědomě Hájek, jemuž by ještě před sto lety za podobná slova hrozilo vězení.

"Vím, že je to jeden z nejlepších hráčů, ale bude pod tlakem. Sice jsem na trávě moc zápasů neodehrál, pohybuju se na ní však docela dobře. Je to můj sen porazit Murrayho," dodal český tenista.

Brit se nakonec ukloní

Murray vyvolal kontroverzi, ještě než se objevil na wimbledonských dvorcích, když prohlásil, že ještě neví, zda se ve čtvrtek ukloní před královnou Alžbětou II. Nakonec ale své příznivce uklidnil, že dodrží protokol a panovnici pozdraví úklonou.

Hájek může využít rad svého daviscupového kolegy Tomáše Berdycha, který právě britského hráče porazil nedávno na Roland Garros. "Řekl mi pár věcí o jeho hře. Má tento rok trochu problémy, ale Wimbledon je jeho domácí turnaj," upozornil Hájek před prvním vzájemným měřením sil.

Česko-slovenský souboj 

Česko-slovenský souboj svedou Dominika Cibulková s aktuální českou jedničkou Lucií Šafářovou. Hned po nich se na kurtu číslo šest představí Iveta Benešová proti Rusce Anastasii Pavljučenkovové.

V dalších duelech na méně sledovaných kurtech All England Clubu nastoupí Petra Kvitová proti Soraně Cirsteaové z Rumunska, Klára Zakopalová proti Rakušance Yvonne Meusburgerové a Barbora Záhlavová-Strýcová proti Rusce Jeleně Vesninové.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori