Hlavní obsah

Kvitové tráva sedí, čtvrtfinále Wimbledonu si hodlá užít

LONDÝN

Naprosto suverénně prošla česká tenistka Petra Kvitová do svého prvního čtvrtfinále ve Wimbledonu. Třetí nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska zdolala po šokující výhře 6:2 a 6:0. Její další soupeřkou bude Estonka Kaia Kanepiová, která překazila české čtvrtfinále vyřazením nemocné Zakopalové 6:2, 6:4. Do čtvrtfinále se z Češek dostala naposledy Nicole Vaidišová před dvěma lety.

Foto: Phil Noble, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová na Wimbledonu

Článek

"Abych pravdu řekl, tak jsem to nestíhal moc prožívat, protože to šlo kupodivu hrozně hladce a je to moc příjemné," řekl ČTK v telefonickém rozhovoru David Kotyza, trenér Kvitové. "Petra má hru na trávu dobrou. Je to překvapení, ale myslím si, že pokud má někde zahrát, tak tráva by měla patřit k těm oblíbeným povrchům."

Levou rukou hrající Kvitová se pustila do Wozniacké dle svého zvyku razantní hrou. Favorizovaná Dánka na trávě nestíhala rychlost a hrála údery pozdě. Kvitová se maximálně snažila využívat i horšího servisu soupeřky a po druhém podání tlačila říznými returny. "Wozniacká hrála o třídu hůře než Azarenková," porovnával Kotyza zápas s předchozím duelem, v kterém Kvitová vyřadila běloruskou tenistku.

Kvitová nestrávila na kurtu ani jednu hodinu

V prvním setu česká fedcupová reprezentantka nastřílela 14 vítězných míčů, zatímco Dánka jen tři. I v druhé sadě se dařilo Kvitové držet vysoký standard a Wozniackou zcela vymazala z dvorce. V kvapíkovém tempu nadělila Dánce "kanára" a proměnila první mečbol. Zápas trval jen 46 minut.

Kotyza hned po výhře Kvitové přešel ke kurtu číslo pět, kde hrála Zakopalová s Kanepiovou, a zápas sledoval. Šance na postup do semifinále pro Kvitovou se jeví jako poměrně velká. "Jasně, ale půjde o to, jak to která zvládne psychicky. Herně je Petra ve formě, věří si a půjde o to, aby si to šla užít," prohlásil Kotyza. "Budeme dělat vše, jako by šlo o normální zápas, aby byla zrelaxovaná," dodal.

Kvitová je poprvé v grandslamovém čtvrtfinále. Dosavadním maximem hráčky z Fulneku bylo osmifinále loni na US Open a na Roland Garros 2008. Do letošního roku ve Wimbledonu nevyhrála ani zápas.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori