Hlavní obsah

VIDEO: Běloruská tenistka Azarenková při utkání US Open zkolabovala

NEW YORK

Desátá nasazená tenistka Viktoria Azarenková zkolabovala zřejmě i vinou horka v prvním setu utkání 2. kola US Open proti Gisele Dulkové z Argentiny a newyorský grandslamový turnaj pro ni skončil. Z dvorce odvezli jednadvacetiletou běloruskou hráčku zdravotníci na kolečkovém křesle.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Běloruská tenistka Victoria Azarenková zkolabovala během prvního kola US Open

Článek

V New Yorku dnes teplota opět překročila třicítku a Azarenková se evidentně od začátku zápasu necítila dobře. Už v třetím gamu si vyžádala ošetření ruky, zároveň si ale stěžovala i na rozostřené vidění.

Azarenková, která navíc nastoupila v černých šatech, se pak snažila protahovat pauzy mezi jednotlivými rozehrami, přesto se sotva držela na nohou. Po půlhodině hry se za stavu 1:5 zhroutila za základní čárou na zem a zůstala ležet. Po rychlé akci zdravotníků opustila kurt na pojízdném křesle, zatímco jí lékař na krku průběžně kontroloval pulz.

Běloruská tenistka Victoria Azarenková v péči lékařůfoto: ČTK/AP/Paul J. Bereswill

Představitelé US Open v tiskovém prohlášení uvedli, že Azarenkovou trápila bolest hlavy, kterou nemuselo způsobit horko. "Byla odvezena na testy do nedaleké nemocnice. Abychom chránili její soukromí, nemůžeme poskytnout další detaily. Nicméně můžeme říct, že to zřejmě nebyla nemoc primárně způsobená vedrem," oznámili organizátoři turnaje.

Podle Dulkové byla soupeřka po kolapsu při vědomí a komunikovala. "Bála jsem se o ni. Šla jsem k ní, přinesla jsem jí trochu ledu, udělala jsem, co jsem mohla," řekla argentinská tenistka, která dnešní herní podmínky v New Yorku označila za brutální. "Člověk se v tom horku a vlhku potí tak, že skoro neudrží raketu v ruce," dodala.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori