Hlavní obsah

Tenisté Prostějova mají na extraligu osmičku z elitní stovky

PROSTĚJOV

Osm hráčů z první stovky světových žebříčků mužů a žen se představí v barvách obhájce titulu TK Agrofert Prostějov v tenisové extralize, která vyvrcholí 18. prosince finálovým zápasem v prostějovské hale. Jedničkou týmu bude současný sedmý hráč světa Tomáš Berdych a mezi ženami 26. hráčka pořadí WTA Ruska Maria Kirilenková.

Foto: Laurent Baheux, ČTK/AP

Český tenista Jan Hájek

Článek

Na prostějovské soupisce jsou ještě Ukrajinec Sergej Stachovskij (31.na ATP), Slovák Lukáš Lacko (71.), Rus Igor Andrejev (85.), Jan Hájek (93.), Lukáš Dlouhý (5. ve čtyřhře) a Václav Pospíšil (314.). Kirilenkovou v ženské části týmu doplní dvě nejlepší české tenistky Lucie Šafářová (30.) a Petra Kvitová (34.).

V Prostějově se kromě finále odehraje od 15. prosince jedna ze dvou finálových skupin. Hrát se bude v tenisové hale s kapacitou 300 diváků.

"Poprvé v historii jsme se rozhodli, že se bude na poslední tři dny extraligy platit vstupné. Chceme zamezit tomu, co se stalo při letošní exhibici Ivana Lendla s Jiřím Novákem. Na zápas přijelo hodně lidí z celé republiky a část z nich se do hlediště nedostala," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Prostějově tiskový mluvčí TK Plus Tomáš Cibulec. Vstupenka na celé tři dny bude stát 290 korun.

První část extraligy se odehraje od 12. do 14. prosince v Praze. Ve skupině A v hale I. ČLTK bude hrát domácí tým, Spartak Jihlava a Mariánské Lázně. Ve skupině B v hale Sparty se představí s domácím týmem ještě LTC Pardubice a TK Milten. Dál postoupí pouze vítězové skupin.

Druhá část extraligy se odehraje v Prostějově a v Přerově opět ve dvou tříčlenných finálových skupinách. V Prostějově budou nasazeni domácí obhájci titulu a Olymp Praha, ke kterým se přidá vítěz skupiny A. V Přerově bude startovat domácí tým, TK Neridé a vítěz semifinálové skupiny B.

Reklama

Související témata: