Hlavní obsah

Tenistka Wozniacká je favoritkou Turnaje mistryň

DAUHÁ

Nové tváře, jedinou bývalou vítězku a mladou favoritku má letošní Turnaj mistryň, vrchol ženské tenisové sezóny. V katarském Dauhá se hraje naposledy a tradičně se rozdělí 4,55 miliónu dolarů. Největší favoritkou by měla v Perském zálivu být dvacetiletá světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Nová ženská tenisové jednička Caroline Wozniacká.

Článek

Wozniacká je nejmladší účastnicí turnaje osmičky nejlepších hráček sezóny, mezi kterými kvůli zranění chybějí sestry Williamsovy. Serena ani Venus se v pavouku neobjeví poprvé po čtyřech letech.

Světová jednička Wozniacká má v Kaštanové skupině za soupeřky novicky na Turnaji mistryň Francesku Schiavoneovou z Itálie a Australanku Samanthu Stosurovou, čtvrtou je Ruska Jelena Dementěvová. V Bílé skupině jsou Ruska Věra Zvonarevová, jediná bývalá vítězka Masters Kim Clijstersová z Belgie, Srbka Jelena Jankovičová a Běloruska Victoria Azarenková, která přiletěla povzbuzena titulem z Moskvy.

Loni ji vyřadilo zranění

Při své loňské premiéře v Dauhá došla Wozniacká do semifinále, v kterém odstoupila kvůli zranění. "A proto se letos těším, že svůj výsledek vylepším," prohlásila Dánka, která letos vyhrála šest turnajů z 23, na kterých hrála, a má bilanci 59 výher a patnáct porážek.

Turnaj mistryň v minulosti vyhrála jen Clijstersová, letošní královna US Open, která triumfovala na konci sezóny v letech 2002 a 2003. Na Masters se vrací po čtyřech letech. "Chci si turnaj moc užít, bude speciální," řekla Clijstersová, která je v Dauhá bez dcery Jady a ujistila, že po zánětu nohy je zcela v pořádku.

Z celkové dotace 4,55 miliónu dolarů získá vítězka dvouhry 1,55 miliónu (27,1 miliónu korun). Ve skupinách se hraje od úterý do pátku, v sobotu jsou na programu semifinále a v neděli souboj o titul.

Odměna pro Peschkeovou

Soutěž kvarteta nejlepších deblových párů proběhne až o víkendu a letos opět s českou účastí - Květa Peschkeová se kvalifikovala se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. "Tohle je skvělá odměna za to, že jsem se dokázala vrátit. Vím, že stále dokážu hrát na nejvyšší úrovni," řekla pětatřicetiletá česká tenistka.

Květa Peschkeová bude jedinou Češkou na turnaji.foto: ČTK/Igor Šefr

Letos se v Dauhá hraje Turnaj mistryň naposledy, od sezóny 2011 se přesune do Istanbulu.

Los skupin:
Kaštanová skupina: Wozniacká (Dán.), Schiavoneová (It.), Stosurová (Austr.), Dementěvová (Rus.).
Bílá skupina: Zvonarevová (Rus.), Clijstersová (Belg.), Jankovičová (Srb.), Azarenková (Běl.).

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori