Hlavní obsah

Tenisový Světový pohár skončil. Ztratil sponzora

DÜsseldorf

Po 33 letech se příští rok neuskuteční Světový pohár tenisových družstev. Organizátoři tradičního turnaje hraného na antukových kurtech v Düsseldorfu přišli o hlavního sponzora a kvůli chybějícím 1,5 milionu eur (37,7 milionu korun) pořádání týmové soutěže vzdali.

Foto: Petr Sznapka , ČTK

Tenisový Světový pohár, kterého se pravidelně účastnili i češští reprezentanti,skončil.

Článek

Hlavní ránu Světovému poháru zasadil odchod dlouholetého hlavního sponzora, pojišťovací společnosti ARAG. "Díra v rozpočtu je příliš velká, Světový pohár v Düsseldorfu je bohužel historií," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel turnaje Dietloff von Arnim.

Organizátoři se po vypršení smlouvy s ARAGem marně snažili najít partnera, jenž by pomohl turnaj zachránit. "Ve čtvrtek se dozorčí rada jednomyslně rozhodla vrátit licenci ATP. Riziko prostě bylo enormní," dodal Von Arnim.

K tradičním účastníkům Světového poháru, jenž se konal od roku 1978, patřili čeští tenisté. Československo v letech 1981 a 1987 turnaj vyhrálo, reprezentanti samostatné České republiky hráli pětkrát finále, naposledy před třemi lety.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.