Hlavní obsah

České tenistky hrají v semifinále Fed Cupu 1:1 po prvním dni

CHARLEROI

České tenistky hrají v semifinále Fed Cupu s domácí Belgií 1:1 po prvním hracím dni. V sobotu uspely jedničky obou týmů. V úvodním duelu porazila Petra Kvitová Kirsten Flipkensovou 6:2 a 7:6 a ve druhém nestačila Barbora Záhlavová-Strýcová na Yaninu Wickmayerovou, které podlehla dvakrát 4:6. O finalistovi tak budou muset rozhodnout nedělní zápasy.

Foto: ČTK/AP

Tenistká Petra Kvitová během fedcupového utkání na belgické půdě

Článek

Kvitová nedala v prvním setu Flipkensové šanci a už po patnácti minutách vedla 4:0 a bez potíží sadu získala. Ve druhém setu se dvojka belgického týmu, který se musí obejít bez zraněné bývalé světové jedničky Kim Clijstersové, zlepšila a Kvitová dokonce čelila setbolu, nakonec však set získala v tie-breaku.

Na výkonu Kvitové se částečně podepsala nervozita a brzké ranní vstávání. "Vstala jsem bohužel už o půl sedmé. Nervozita tam asi byla, protože už mi všechno začalo šrotovat v hlavě," řekla česká jednička, která musela bezprostředně po zápase absolvovat dopingovou kontrolu.

Záhlavová-Strýcová svedla s Wickmayerovou vyrovnanou bitvu. První sadu umožnila belgické jedničce získat dvojchybou za stavu 4:5, když před tím při vedení 3:2 přišla o vlastní servis. "Je to škoda, kdyby tu výhodu využila, dostala by se soupeřce pod kůži a Wickmayerová by o sobě začala pochybovat," řekl kapitán Petr Pála.

Nedělní program zahájí Kvitová s Wickmayerovou

Druhý set měl podobný průběh a za stavu 4:5 odvrátila Záhlavová-Strýcová dva mečboly, třetí už ale domácí tenistka využila. "Chtěla jsem do šatny přinést bod, ale aspoň jsem ji hodinu a půl na kurtu potrápila," uvedla Záhlavová-Strýcová.

V neděli se v souboji týmových jedniček utká Wickmayeroá s Kvitovou. Do druhé dvouhry je pak nahlášena Flipkensová se Záhlavovou-Strýcovou, nominaci však kapitáni mohou změnit.

Ve druhém semifinále vede Rusko v Moskvě 2:0 nad vítězkami posledních dvou ročníků týmové soutěže Italkami. Finále je na programu v listopadu.

<tbody><tr class="invert"><td colspan="2"><strong>Belgie - Česko, semifinále tenisového Fed Cupu (začátek 13:30)</strong></td></tr><tr><td colspan="2">Stav semifinále: Belgie - Česko 1:1.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Flipkensová - Kvitová 2:6, 6:7</strong></td><td><strong><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=11417" onclick="return onlineShow(this.href);">on-line</a></strong></td></tr><tr><td colspan="2">Esa: 4:3. Dvojchyby: 1:1. Vítězné míče: 18:29. Využité brejkboly: 1/3 - 3/5. Nevynucené chyby: 33:32. Celkem získané míče: 63:75. Čas: 1:29 hod.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Wickmayerová - Záhlavová-Strýcová 6:4, 6:4.</strong></td><td><strong><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=11434" onclick="return onlineShow(this.href);">on-line</a></strong></td></tr><tr><td colspan="2">Esa: 5:2. Dvojchyby: 2:1. Vítězné míče: 31:11. Využité brejkboly: 3/7 - 1/4. Nevynucené chyby: 39:29. Celkem získané míče: 72:61. Čas: 1:37 hod.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.